Ministar odbrane na Kozjaku i Ševadskim livadama

PREŠEVO

Ministar odbrane Zoran Đorđević, u pratnji zamenika komandanta Združene operativne komande general-majora Slavoljuba Janićijevića, obišao je na Vaskrs pripadnike vojske i policije  na bazama “Kozjak”, na granici sa Republikom Makedonijom i “Ševadske livade”, u Kopnenoj zoni bezbedosti.

Na  bazi  „Kozjak“, koji se nalazi u sektoru A i pokriva 104 kilometra državne granice,  Đorđevića je komandant Zajedničkih snaga vojske i policije,  brigadni general Dejan Janković  upoznao  sa zadacima koje pripadnici vojske i policije obavljaju od početka angažovanja u julu prošle godine.

Pored sprečavanja ilegalnog ulaska i krijumčarenja migranata oni se staraju i o bezbednosti građana i zaštiti njihove imovine.

General Janković je istako da je do sada više od 20000 migranata sprečeno da ilegalno uđu na teritoriju Srbije. Otkriven je i sprečen 121 pokušaj krijumčarenja i uhvaćeno 139 krijumčara. U poslednjih 20 dana, koliko traje angažovanje smene koja je dočekala ministra Đorđevića, primećeno je povećano kretanje migranata u suprotnom pravcu, ka Republici Makedoniji.

Nakon kucanja uskršnjim jajima, ministar je razgovarao sa pripadnicima Vojske i MUP-a koji borave u posednutom objektu o mogućnostima unapređenja uslova koje imaju u toj bazi.

Na bazi  “Ševadske livade“, ministra je dočekao pukovnik Predrag Grbić, komandant 3. brigade Kopnene vojske.

Ministar je u razgovru sa profesionalnim vojnicima, podoficirima i oficirima  rekao da se intenzivno radi na poboljšanju njihovih materijalnih uslova, pre svega na povećanju plata, koje neće biti linearno već će profesionalni vojnici i podoficiri dobiti veće povećanje a oficiri viših činova manje.

” Danas smo posetili dve baze i uverili se da vojska i policija rade i na praznik svoj posao, kao i svaki drugi dan, i da građani Srbije mogu da budu spokojni kada je u pitanju njihova bezbednost”, rekao je  Đorđević nakon posete bazama.

(Fotografije : Ministarstvo odbrane)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare