Ministar Đorđević u Leskovcu

LESKOVAC

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević tokom svog boravka u Leskovcu posetio je Centar za socijalni rad, Nacionalnu službu za zapošljavanje, prostorije Udruženja distrofičara Jablaničkog okruga i Prihvatalište za žrtve nasilja u porodici (tzv. sigurna kuća).

Ovo je bila prilika da se upozna sa uslovima rada ovih ustanova i u direktnom kontaktu sazna sa kojima se problemima susreću uposlenici i korisnice, te dogovarali kako da te probleme prevaziđu uz pomoć ministarstva.

„Zatečeno stanje pokazuje da se Grad Leskovac izuzetno uspešno bori sa svim problemima vezanim za socijalnu zaštitu i u toj primerenoj borbi može da posluži i kao primer. Mi imamo odličnu saradnju, a sredstva koaj dajemo su iz godine u godinu sve veća. Razlog za to su funkcionisanje i usluge koje daju u socijalnoj zaštiti, ali i opravdanost korišćenja tih sredstava.“

Predsednica Udruženja distrofičara Gordana Stojanović rekla je da će ovo udruženje u dogovoru sa lokalno, samoupravom dobiti nove prostorije, funkcionalnije za njih, a opremiće ih Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Miki
Miki
4 godine pre

Treba da dodje u neku subotu, da vidi kako firme rade kao da je radni dan. U mnogim preduzecima se radi 6 dana u nedelji, za minimalnu platu, ali nema ko da vidi, inspekcije ne rade subotom, a i vlasnici ovih firmi su se priblizili vlastodrscima, Bolje im je da daju plavu kovertu nekome, a toliko ljudi besplatno radi 4 dana u mesecu. Racunica prosta. Ima za sve, osim za radnike.

Cinjenice
Cinjenice
4 godine pre

Ljudiii, covek nije zavrsio nista, on je kupovao diplome po BG i nije radio nigde pre stupanja na funkciju drzavnog sekretara. Cevek je obican prevarant, kicos naprednjacki i sramota Srbije. Unistise obrazovni sistem ljudiii…

Tanja
Tanja
4 godine pre

Bar mu nisu pocepane farmerice kao zaštitniku gradjana! Nije li ih sramota da se oblače na ovaj način kad dolaze zvanično? Ne poštuju grad, ne poštuju gradjane! Ako niko neće da im kaže evo ja ću!

Sava
Sava
4 godine pre

Lepo je to kad ministar poseti tako i neko Udruženje osoba sa invaliditetom makar ono bilo i stranački obojeno istim bojama,mada ne bi trebalo.Lepo je kad se zauzme za resavanje stambenog problema kod lokalnih vlasti usput deleći pare Ministarstva po Palminom modelu,bez konkursa ili sa konkursom ali po modelu ,,Vi ga samo napišite,ostalo je moja briga,,.Tačno je da grad finansira projekte i usluge iz oblasti socijalne zaštite i to značajnim sredstvima , što su distrofičari i rekli, ali je tačno je i to da se ne finansira svih 12 nego samo 8 meseci.Tako da gospodja sekretar ili predsednik Udruženja platu prima za 8 meseci ,čime je očigledno prezadovoljna.A i to što prima je od sredstava namenskog transfera iz Ministarstva što se ne bi trebalo činiti jer u najmanju ruku je zloupotreba budzetskih sredstava jer su ta sredstva namenjena za druge stvari iz socijalne zaštite.Moguće je da je ovom Udruženju zbog svoje obojenosti istom bojom drugačije finansiranje pa im se važi tokom cele godine a ostalima samo posle potpisanih ugovora sa gradonačelnikom. Isto se nadam da su rekli da je drugi deo konkursa raspisan 19 jula a da grad ni do danas nije oformio komisiju za izbor projekata, verovatno čekajući da prodje roštiljijada.A tek tad nastaje cirkus,kada pare dobija i Kurta i Murta i udruženja osi i udruženja vladina i nevladina i sumnjiva i zaslužna i uslužna. Za neka se samo čuje da su potpisala ugovore a šta su radila niko nezna.Ali o tom potom.To VAM je to gospodine ministre i ne zalećite se na prvu pljeskavicu,tj. loptu jer istina je malo drugačija.

Aca
Aca
4 godine pre

El se nakrkaja pljeske.