Mini basket, maksi zabava

LESKOVAC

Neformalna grupa „Basketaši“ organizovala je turnir u basketu 3×3 za devojčice. Turnir je održan na terenu osnovne škole “Kosta Stamenković” u okviru nacionalnog programa volontiranja mladih “Šta nam teško”. Cilj je bio promocija i afirmacija ženskog sporta. Učestvovalo je ukupno 14 ekipa u 3 starosne kategorije, a najmlađe košarkašice su bodrili i roditelji. Svaka učesnica je dobila medalju, a pobednice turnira za svaku selekciju i pehar.

Jedna od organizatorki turnira, Tijana Ristić, kaže da je turnir protekao vrlo uspešno i da je broj devojčica koji se odazvao opravdao očekivanja.

„Verujem da su mlade košarkašice dobile i dodatnu motivaciju da nastave sa ovakvim aktivnostima. To je i bio naš cilj, s obzirom da one nemaju mnogo prilika da se takmiče i druže. Naša želja je da ovakav naš vid okupljanja postane tradicionalan.“

Turnir je podržan kroz nacionalni program volontiranja mladih koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a sprovode Mladi istraživači Srbije, Tim 42, Pokret gorana Vojvodine, CeGrad i Optimist.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare