Broj prvih pregleda u niškim kovid ambulantama smanjen je za deset procenata

NIŠ

Krajnje nepovoljna epidemiološka situacija u Nišu, izazvana rast broja novoobolelih u prethodnih sedam dana, kao i brojem prvih pregleda, konačno bi mogla biti povoljnija. Iz niškog Doma zdravlja kažu da to jesu ohrabrujući podaci, ali i da iako pada broj novih zabeleženih slučajeva, opuštanja ne sme biti.                      

“Za sada je nešto bolja situacija i odnosu na prošlu nedelju je za 10 posto manje pregleda bilo i za vikend i tokom prošle nedelje u odnosu na prethodnu. Nećemo otvarati nove ambulante, očekujemo da se situacija stabilizuje. Za sada je nesigurna i nismo sigurni dok ne vidimo kraj ove nedelje i šta nas očekuje sledeće ali je najveći pik bio 17.septembra kada je bilo čak 400 pozitivnih u Nišu. Od tada je broj nešto manji i očekujemo da se smanjuje i nikako se ne nadamo porastu”, kaže Danijela Nešić, zamenica direktora Doma zdravlja u Nišu.

                  Dodaje da se situacija, i kada je reč o prvim pregledima, promenila.

                  “Broj prvih pregleda se od 17. do 19. septembra kretao oko 800 a sada je između 500 i 600”, dodaje Danijela Nešić.

                   Prema rečima zamenice direktora niškog Doma zdravlja, vakcina je jedini pravi lek, u borbi protiv Korona virusa, treća doza je za sada najzastupljenija, a ukoliko bi još deset hiljada građana Niša u narednom, kraćen vremesnkom periodu, primilo prvu dozu, bili bismo na dobrom putu da pobedimo pandemiju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare