Milenković Kerković: Režim opstruirao razmatranje stanja u novinarstvu na sednici skupštinskog Odbora za kulturu

NIŠ

Na predlog narodnog poslanika Nebojše Bakareca vladajuća većina je izglasala promenu dnevnog reda skupštinslog Odbora za kulturu i informisanje i sa njega skinula prvu tačku koja je trebala da tretira stanje u novinarstvu u Srbiji, saopštila je danas poslanica Dveri Tamara Milenković-Kwerković.

” Uprkos tome što su sednici po pozivu prisustvovali predsednici Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženja novinara Srbije, poslanike opozicije je u reči koju su dobili od predsednika Odbora Siniše Kovačevića, prekinuo predlagač ovih izmena, nakon čega je predsednik Odbora napustio sednicu. Ovaj skandal je nastavljen najgorim uvredama prema opozicionim članovima Odbora, pa je sa sednice izašla i narodni poslanik prof. dr Tamara Milenković Kerković, kao i ostali opozicioni poslanici. Sednica Odbora za kulturu i informisanje je uprkos svemu nastavljena”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su “sednice ovog Odbora poslednjih meseci izuzetno burne jer su kontrola nad medijima režimu koji pokušava da opravda čak i kršenje Ustava, prihvatanje francusko-nemačkog sporazuma i vrši medijski linč državotvornih parlamentarnih stranaka, pitanje opstanka”.

“U izjavi za medije, član Odbora Tamara Milenković Kerković je istakla da su poslanici režima ovu opstrukciju izveli svesni da je Nacionalno okupljanje građana Srbije ispred Hrama Svetog Save početak njihovog kraja. O tome govori ne samo medijski linč državotvorne opozicije na svim režimskim medijima i ćutanje o ovom Skupu u lokalnim medijima, već i sinhronizovana SNS propaganda koja je Srbiju zasula posterima, video klipovima i natpisima kojima se državotvornoj opoziciji crtaju iste mete kakve su se pred ubistvo iscrtale i Oliveru Ivanoviću.

Nebojša Bakarec i Nataša Jovanović i preostalih osam članova skupštinskog Odbora za kulturu, koji su izglasali promenu Dnevnog reda sednice, i oni koji su ćutali na prostačke uvrede upućene poslanicima opozicije imaju samo jedan cilj. Da koliko je moguće spreče slobodnu reč u Skupštini, kako onu o poražavajućem radno-pravnom položaju novinara ucenjenih povremenim i privremenim poslovima, tako i istinu o gotovo 3000 kršenja Kodeksa etike u samo 4 meseca od strane rekordera u laži i medijskog linča – Alo, Informera, Večernjih novosti i drugih. Sprečili su za neko vreme da se na Odboru čuje o uhapšenom novinaru Dejanu Zlatanoviću, uhapšenom pre više od mesec dana zbog verbalnog delikta, optuženom za nasilno rušenje ustavnog poretka, o dislociranju novinara iz zemlje, o pretnjiama ubistvom, ali i o linču nad opozicijom u lokalnim medijima, u vlasništvu ljudi bliskih režimu, a koji se sufinansiraju milionima evra novca svih građana Srbije. Prekid sednice je sprečio da javnost čuje da je, primera radi, u Nišu medijima bliskih režimu plaćeno više od 4 miliona evra, da mediji poput TV Belami, vlasnika Vitka Radomirovića, vrše harangu nad opozicijom, nazivajući ih izrodima i bolesnim izdajnicima, a da REM na prijave ne reaguje.

Ono što režim nije mogao da spreči je Nacionalno okupljanje ispred Hrama Svetog Save, na koji su građani iz čitave Srbije došli da pokažu šta misle o izdaji zemlje, o kršenju Ustava i o totalitarnom režimu SNS-a koji se suočava sa svojim krajem”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Milenković-Kerković koja je i potpredsednica Dveri. (kraj) NPD/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare