Milenković kaže da se dosta radilo a i nije bilo lako

VRANJE 

Odbornici gradske Skupštine na današnjj sednici u Vranju usvojili su izveštaje o radu za 2021. godinu gradonačelnika, Gradskog veća i Gradske uprave. 

O svom radu je govorio gradonačelenik Slobodan Milenković koji je rekao da se dosta radilo, da je bilo mnogo projekata i raznih inicijativa i da nije bilo ni malo lako u uslovima koji su obeležili 2021. godinu. Izveštaj je prihvaćen jednoglasno. 

Obrazlažući Izveštaj o radu Gradskog veća, gradonačelnik je istakao da je u 2021. godini održana 51 sednica ovog gradskog tela na kojoj je razmatrano 568 pitanja, doneto 427 zaključaka, 232 rešenja, 57 odluka, 22 pravilnika, 5 programa i jedna naredba. 

On je istakao da su prioritet bili briga o zdravlju i poštovanje epidemioloških mera i da su značajna ulaganja usmerena ka Zdravstvenom centru Vranje. 

O radu Gradske uprave govorio je načelnik Dušan Aritonović, čiji je izveštaj, takođe, prihvaćen. 

Na sednici Skupštine grada Vranja odbornicima je predstavljen  Izveštaj o radu lokalnog ombudsmana, o kome se ne glasa. Nakon toga usvojeni su izveštaji o radu Gradskog pravobranilaštva i glavnog urbaniste grada Vranja za 2021. godinu, kao i izveštaji o prošlogodišnjem radu sa finansijskim izveštajima javnih ustanova u Vranju. 

Na početku sednice sa dnevnog reda, u cilju dopune, povučena je tačka koja se odnosila na izradu plana detaljne  regulacije vetroelektrane Grot i Oblik. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare