Milenković: Izuzetno ozbiljna epidemiološka situacija u Vranju

VRANJE

Prema svim podacima o popunjenosti bolničkih kapaciteta i broju pregleda u kovid ambulanti, u Vranju je epidemiološka situacija izuzetno ozbiljna, izjavio je za medije gradonačelnik Slobodan Milenković.

U ponedeljak je u kovid ambulanti instaliran još jedan aparat za laboratorijsku dijagnostiku, kako bila smanjena gužva.

„Razmatramo i mogućnost otvaranja još jedne kovid ambulante u donjem delu grada. Poslali smo dopis Republičkom kriznom štabu da nam odobre da u kovid bolnice budu uključeni rehabilitacioni centri u Vranjskoj i Bujanovačkoj Banji, gde bi bili upućivani pacijenti koji su već u fazi izlečenja“, rekao je Milenković.

Milenković kaže da nastoje da reše ovu izuzetno ozbiljnu situaciju u Vranju.

Preduzimaju se koraci da se rasterete jedina kovid ambulanta i i četiri kovid bolnice u Vranju, kako bi smanjili gužve i da ne bi na jednom mestu bilo mnogo ljudi. U dve smene tu rade četiri medicinske ekipe.

„Veliki nam je problem to što su zdravstveni radnici premoreni i na izmaku snage“.

Milenković je rekao da su mu iz Trgovišta potvrdili da će u Vranje poslati pet medicinskih sestara, a očekuje i odgovore od predsednika opštine Vladičin Han, Bujanovca i Preševa.

On je izrazio uverenje da će se očekivanja epidemiologa ispuniti, odnosno da će se pik završiti tokom ove nedelje, kako bi polako ušli u silaznu putanju.

Sve četiri kovid bolnice  u Vranju  raspolažu sa 215 postelja, a na  hospitalizaciji u ovom trenutku su 183 pacijenta, od kojih je 118 pozitivno na koronavirus.

U nedelju je iz kovid bolnica otpušteno 12 pacijenata na dalje lečenje u kućnim uslovima, dva pacijenta su upućena u Klinički centar Niš i jedna osoba je preminula.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare