Za kovid bolnice u Vranju prikupljeno 663.370 dinara

VRANJE

Spontano organizovana akcija Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, za prikupljanje sredstava za vranjske kovid bolnice pokrenula je pravu lavinu humanosti, na jugu Srbije.

„Akcija će trajati do petka, 17. jula, kada će donacija biti uručena. Pored vranjskih kovid bolnica i kovid ambulante na insistiranje naših sugrađana deo donacije preusmeriće se i na surduličku Kovid bolnicu.

Do sada smo zbog urgentnih molbi četvrtoj novootvorenoj kovid bolnici u Vranju uručili mašinu za pranje i sušenje veša, 30 jastuka, po dva pulsna oksimetra i digitalna toplomera, 100 maski i isto toliko pari rukavica, 5 litara sapuna, 10 litara asepsola, 12 litara akohola i ubruse. Zbog urgentne molbe, najveća Kovid bolnica u zgradi stare Hirurgije dobila je dva pulsna oksimetra. Donacija je poslata i Zdravstvenoj stanici u selu Vlase, oni su dobili beskontaktni toplomer, maske, rukavice i medicinski alkohol.

Do ovog trenutka, prikupljeno je 663.370 dinara na ime pomoći kovid ambulanti i bolnicama u Vranju. Na donatorski račun Centra uplaćeno je ukupno 491.949 dinara, dok je na sajtu DONACIJE.RS evidentirana ukupna uplata  od 171.421.  

I to nije kraj. Obaveštavaćemo vas o svakoj novoj pristigloj donaciji u novcu i na dalje. Što se tiče donacija u robi, u toku vikenda ce biti urađen popis, pa ćemo i o tome obavestiti javnost“, kaže Jelena Marinković PR CMTDO – a.

Ona ističe da je svaki donator evidentiran i svakodnevno se na stranici centra spisak donatora ažurira.

„Do sada ih je preko 200. Najveća donacija je 100 000, najmanja 500 dinara, ali imaju jednaku vrednost. Među donatorima su brojni pojedinci i sve kompanije ne samo iz Vranja, već i iz Bujanovca, Preševa i Trgovišta. Uključena su i javna preduzeća. Gotovo svaki Vranjanac je izdvojio bar po litar sredstva za higijenu. Ovakvo jedinstvo se ne pamti i to ovu akciju čini još važnijom“, ističe Marinković i dodaje da su se i druge nevladine organizacije  priključile akciji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare