Milenijum tim tužio i pokret “Ne davimo Beograd”

BEOGRAD

Građevinska kompanija Milenijum tim tužila je pokret Ne davimo Beograd radi naknade materijalne štete u iznosu od skoro 12 miliona dinara, zbog objavljivanja teksta o promeni urbanističkog plana kojim se ovoj kompaniji omogućava rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na tom mestu.

Kako se navodi u tužbi, Ne davimo Beograd je Milenijum timu naneo materijalnu štetu u vidu smanjenja vrednosti žiga kompaniije u iznosu od 100.000 evra. koliko iznosi i tužbeni zahtev za nadoknadu štete, navodi se u saopštenju. 

Kako je Ne davimo Beograd ranije upozorio, Grad Beograd je objavio javni uvid u nacrt plana detaljne regulacije kompleksa Instituta “Goša” na Zvezdari.

Ovim planom umesto zgrade Instituta, predviđena je izgradnja velikog stambeno-poslovnog kompleksa od ukupno 22.389 kvadratnih metara.

Millenijum tim je kao jedini ponuđač, 2018. godine Institut kupio po početnoj ceni od 970.125 evra, a izrada plana pokrenuta je neposredno posle isteka roka od dve godine u kome se ne sme menjati delatnost preduzeća, niti dalje raspolagati njenom imovinom.

Ovu tužbu smatramo pretnjom i pritiskom na nas kako bismo prestali da objavljujemo o štetnim projektima koje sprovodi vlasti i njima bliske kompanije, navodi se u saopštenju Ne davimo Beograd.

Očigledno je da naše pisanje nema nikave veze sa žigom Milenijum tima, ali se visokim tužbenim zahtevom želi zapretiti onima koji pišu i objaljuju o ovom preduzeću. Naš pravni tim preuzeo je ovaj slučaj pa ćemo detalje o samoj tužbi izneti uskoro, izjavio je Dobrica Veselinović a prenosi agencija FoNet. 

Kompanija Milenijum tim tužila je još nekoliko redakcija nezavisnih medija i organizacija a prva je dve tužbe dobila Regionalna informnativna agencija JUGpress prošle nedelje zbog objavljivanja izveštaja sa press konferencija Narodne stranke u Vranjskoj Banji i Leskovcu.

Izvor: FoNet-JUGpress

 

Prati
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
razbi se čovek od para
razbi se čovek od para
8 dana pre

Siniša Mali