Mihajlović: Uložene dve milijarde dinara u puteve u Jablaničkom okrugu

LESKOVAC

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekla je danas da je pored završetka Koridora 10 važno da i putevi pored auto-puta budu uređeni i bezbedni i da Ministarstvo radi na tome zajedno sa „Koridorima Srbije“.

“Mnogo toga radimo zajedno sa „Koridorima Srbije“ na održavanju puteva koji su pored Koridora 10. Pokušavamo ne samo da izađemo u susret potrebama lokalnih samouprava, nego i da obezbedimo da se urede putevi koji su važni za svakodnevni život građana, a koji su oštećeni tokom izvođenja radova”, rekla je Mihajlović nakon sastanka sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem i načelnikom Jablaničkog okruga Božidarom Stojiljkovićem u kampu “Koridora Srbije” u mestu Kržinci, u blizini Koridora 10, gde je privremeno izmešteno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ona je najavila da će “Putevi Srbije“ u decembru raspisati tender za radove na izgradnji obilaznice oko Leskovca vredne oko 240 miliona dinara, koji bi trebalo da počnu na proleće, kao i da će u 2019. godini ministarstvo i “Putevi Srbije” zajedno sa gradom Leskovcem raditi i na rekonstrukciji državnog puta koji povezuje Leskovac sa opštinom Bojnik.

“Uložili smo oko dve milijarde dinara samo u održavanje puteva u Jablaničkom okrugu, i nastavićemo da ulažemo u puteve na jugu Srbije”, rekla je Mihajlovićeva i dodala da će biti nastavljen zajednički rad sa lokalnim samoupravama na implementaciji zakona iz resora ministarstva.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović zahvalio je potpredsednici Vlade na podršci ovoj lokalnoj samoupravi u unapređenju infrastrukture i pozvao je da tokom boravka u Grdeličkoj klisuri obiđe Ulicu Bore Pešića u Grdelici, koja je rekonstruisana uz pomoć „Koridora Srbije“.

Načelnik Jablaničkog okruga Božidar Stojiljković naglasio je da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prepoznalo okruge kao dobrog saradnika u implementaciji zakona i naveo kao primere dobre prakse sprovođenje Zakona o planiranju i izgradnji, Zakona o ozakonjenju objekata i Zakona o stanovanju i održavanju zgrada.

Prethodno je tokom dana potpredsednica Vlade u Kržincima održala i sastanak sa predstavnicima izvođača radova na izgradnji istočnog kraka Koridora 10.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare