Migrantska kriza formira Savet za migracije u Leskovcu

 

LESKOVAC

Članovi Gradskog veća doneli su danas odluku o obrazovanju lokalnog Saveta za migracije  a  ovo je gradonačelnik leskovca Goran Cvetanović obrazložio da je novo rešenje  potrebno doneti “zbog novonastale situacije sa migrantskom krizom”.

On nije obasnio šta je to “novonastala situacija” sa migrantskom krizom sada, kada je broj migranata u Srbiji manji nego prošle godine , kao ni da li je ovo priprema za nešto što ne znamo , ali ima ko zna.
Zakonom o upravljanju migracijama propisano je da jedinica loklane samouprave obrazuje lokalni savet za migracije, rečeno je na dsanašnjoj sednici.

 

 

Predsednik ovog Saveta biće  Branislav Stanković, šef  Cvetanovićevog kabineta.

Članovi saveta su: Dejan Cakić, član Gradskog veća, Žaklina Cvetković, predstavnica Povereništva za izbeglice i migracije grada Leskovca, Milan Stojanović, predstavnik Gradske uprave za javne nabavke, Predrag Momčilović, predstavnik Centra za socijalni rad, Sanja Cvetković, predstavnica Nacionalne službe za zapošljavanje, Marija Stojanović, predstavnica Agencije za lokalni ekonomski razvoj, Ivana Momoć, predstavnica Direkcije za urbanizam i izgradnju, Dragan Cakić, predstavnik Doma Zdravlja, Jadranka Krasić, predstavnica Zavoda za javno zdravlje, Predrag Kuzmanović, predstavnik Zvoda za javno zdravlje, Miroslav Jeftić, predstavnik Odeljenja za vanredne situacije, Tomislav Ilić, predstavnik Policijske uprave, Bojana Milenković, predstavnica Školske uprave i Dragan Veličković, predstavnik Crvenog krsta.

Usvojen je i predlog rešenja o razrešenju i imenovanju koordinatora Mobilnog tima za inkluziju Roma. Sa ovog položaja razrešen je Vasip Bakić, a na njegovom mestu je imenovana Tanja Stanojević iz Bojnika .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare