Investitor u Grdelici da zaposli devedeset radnika do kraja godine

LESKOVAC

Gradsko veće grada Leskovca je danas  prihvatilo predlog odluke  kojim se pristupa zaključenju aneksa ugovora između DOO „VNB KNITTING“ i grada Leskovca od 13. 5. 2015. godine i kojom se gradonačelnik Leskovca ovašćuje da potpiše aneks ugovora kojim je  utvrđeno  vreme korišćenja objekta u Grdelici na šest godina, sa otkaznim rokom od godinu dana, što je firmi KNITTING, zajedno sa dokazima da su ispunili sve obaveze preuzete ugovorom, potrebno radi dobijanja kredita kod poslovnih banaka i SIEPE.

Grad Leskovac ima pravo da otkaže ugovor u slučaju da se nepokretnost koristi suprotno osnovnom ugovoru, a naročito ukoliko investitor ne zaposli ugovoreni broj radnika (90 do kraja godine, do sada je zapoljeno 17), obrazložio je načelnik Gradske uprave za imovinu i imovinsko pravne poslove Miloš Cvetanović.

Na petoj sednici Gradskog veća odobren je Pravilnik o uslovima za dodelu i korišćenje sredstava za finansiranje i sufinasiranje projekata iz Fonda za zaštitu životne sredine.

Pravilnikom se određuje način korišćenja sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata pravnih lica  iz oblasti zaštite životne sredine. Definisano je ko može da konkuriše kod Fonda za zaštitu životne sredine, koji projekti mogu da dobiju sredstva, na koji način će komisija bodovati te projekte i kako će se vršiti nadzor nad realizacijom tih projekata, rekla je načelnica Gradske uprave za zaštitu životne sredine Bobana Stošić.

Ove godine će za finansiranje i sufinasiranje projekata pravnih lica iz oblasti zaštite životne sredine iz Fonda  biti izdvojeno 3,5 miliona dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
mensa
mensa
7 godine pre

Sve je to lepo, a sad, ako nas ne smatrate maloumnima, pa prepustate da nacelnica zna, a da gradjani nemaju koeficijent inteligencije da razumeju, i mi bi da znamo ko može da konkuriše kod Fonda za zaštitu životne sredine, koji projekti mogu da dobiju sredstva, na koji način će komisija bodovati te projekte i kako će se vršiti nadzor nad realizacijom tih projek.
Dakl, sve ono sto je navela, nacelnica treba i javnosti da saopsti konkretno.