Mićić: Leskovačka crkva još nije platila dug za grejanje

LESKOVAC

Leskovačka crkva još uvek nije platila dug za grejanje, koji je “isplivao ” još 2014. godine i tada je iznosio nešto više od 800.000 dinara.

Novoimenovani v.d. direktora leskovačke “Toplane” Miloš Mićić rekao je na nedavnoj konferenciji za novinare da je čitava stvar još uvek na sudu.

” Još uvek je sudski spor. To još uvek nije rešeno, ispoštovaćemo onako kako sud naloži”, odgovorio je on na pitanje novinara JUGpressa ta se desilo sa velikim dugom leskovačke crkve za grejanje koji je obznanjen još pre pet godina.

Crkva je, kaže gradonačelnik leskovca Goran Cvetanović, u sporu i sa gradskim “Vodovodom” zbg, kako navodi , ilegalnog priključka.


“Bio je spor i sa „Vodovodom“. Kada smo radili vodovodnu mrežu kod OŠ „Josif Kostić“ naišli smo na priključke koji su od verskog objekta ilegalno priključeni. Ja nisam hteo to medijski da dižem, napravljen je presek i morali su da plate i da to rešimo na taj način. Zakon mora da važi za sve. Uvek se postavlja pitanje da, ako versku zajednicu ostavimo po strani, šta je sa porodilištem, Gerontološkim centrom, sa starijim i iznemoglim licima, izbeglicama, onima koji nemaju svoj dom… Mi moramo da ispravljamo tuđe greške. Tu je svojevremeno prošao sistem grejanja, oni su dali saglasnost da prođe kroz crkveno dvorište, da na osnovu toga ne plaćaju grejanje, ali mi nismo našli ni jedan pisani dokumenat koji govori o tom sporazumu, a kamoli da je overen u sudu ili nekoj drugoj pravnoj instituciji. Samim tim ne možemo da verujemo da postoji samo usmeni dogovor, nama je potreban dokazni materijal da bi mogli da se konketujemo za nešto što je u prošlosti rešeno. Samim tim, jedino pravo rešenje je sud. Verski objekti ranije nisu imali tendere, nije bilo mogućnosti da se neko žali i uvek je nastajao neki problem. Sad je to uvedeno u novi kolosek i, npr. hram u naselju „Dubočica“, je uvek imao nekih problema, oko ulaza, oko krova, izolacije… Trebalo je da im platimo pet miliona dinara i to je bilo problematično, jer su fakture bile po zakonu o nabavkama. Ja sam im rekao da tuže grad, jer kad dođe DRI, nadzorni organi, jedino kad postoji sudska odluka niko vas ne pita da li ste u pravu ili niste, moralni aspekt, državni, socijalni niko ne dovodi u pitanje”, rekao je Cvetanović.

.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare