Vučić nije hteo da odgovara na pitanja novinara iz Leskovca, zašto?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je prisustvovao svečanom početku ili puštanju u rad fabrike Aptiv u Leskovcu .

Posle zvaničnog obraćanja održao je konferenciju za novinare na kojoj je njegova press služba davala mikrofon samo odabranim medijima.Kada su počeli da se javljaju novinari iz Leskovca za postavljanje pitanje Vučić je rekao da “ima vreme samo za još dva – tri pitanja” i da “žuri jer ima intervju na televiziji”.

Ta “žurba” medjutim nije bio razlog da novinari kojima je dat mikrofon, uz intimnu komunikaciju predsednika Srbije koji ih je oslovljavao po imenu, postavljaju, recimo, samo po jedno pitanje pa da bude dovoljno vremena i za bar jedno pitanje novinara iz Leskovca, u kome je nače bio diogadjaj.

Naprotiv.

Pitanja su postavljali novinari Pinka, Studija B ali i lokalne televizije Pančevo i Tv Most iz Gračanice.

Neki od njih su leskovačkim novinarima, koji su se pobunili zbog ovakvog tretmana, sprečavanja da postave pitanja koja zanimaju ljude ovom gradu ali sigurno i širem regionu i tako bili najgrublje diskriminisani, savetovali ” I vi dodjite u Beograd pa postavite pitanje”.

Na primedbu urednice JUGpressa plavuši iz press službe (ili kabineta) predsednika Srbije, koja je pre toga uzimala podatke novinarima, da ovakvo ponašanje nije u redu i pitanje zašto su novvinari iz Leskovca diskriminisani, nikkave reakcije nije bilo.

Da se razumemo, pišemo “plavuša” zato što ne znamo njeno ime.

Rečena je samo prošla bez reči.

Dakle, predsedniku Srbije i njegovom okruženju je u Leskovcu bilo normalno da pitanje postavi lokalna Televizija Pančevo ali ne i novinari i dopisnici iz Leskovca.

Pri tome, postavljana pitanja su se odnosila na to šta ko piše po društvenim mrežama.

Nas je, recimo, više zanimao stvarni život i ono što utuče na njega.

Da nije TO bio problem?

Ovakvo ponašenja predsednika Srbije i njegove press službe smatramo skandaloznim sprečavanjem novinara iz Leskovca da postave pitanja, otvorenu diksriminaciju i favorizovanje samo poželjni medija i sprečavanje gradjana Leskovca da dobiju odgovore na pitanja koja njih zanimaju.

A ne pišu na fejsbuku i tviteru već se tiču njihovog stvarnog života i egzistencije .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare