Meta o dijalogu Kosova i Srbije

PRIŠTINA-TIRANA

Predsednik Albanije Ilir Meta je za “Kohajone”, o dijalogu izmedu Kosova I Srbije rekao, “U najboljem slučaju je trošenje vremena, u nalošijem slučaju rizikuje otvaranje Pandorine kutije, I to nije toliko teško ukoliko govorimo o pitanju granica na Balkanu, jer se znaju odakle su istorijski došle nesreće u proteklih 20 godina”, rekao je meta.

“Trenutno treba da imamo na umu da predsednik Hašim Tači nije nijednom govorio za podelu Kosova ili za razmenu teritorija. On je istakao potrebu korekcije granica kao jedan novi pojam, koji po njemu podrazumeva pripajanje Preševske doline Kosovu, ali bez da ugrozi celokupnost teritorije države Kosova. U ovom pravcu je moj stav bio koherentan sa stavom opšte politike Albanije”, rekao je Meta.

“SAD podržavaju dijalog sa Srbijom, ali sa zahtevom da ovaj dijalog proizvodi jedan održivi dogovor, koji garantira stabilnost za Kosovo, Srbiju i ceo region. Naravno ko kako hoće može ovo da interpretirati”, rekao je na kraju Meta.

Predsednik Kosova Hasim Tači je za T7 televiziju objasnio stalnog ponavljanja ideje o pripajanju Preevske doline Kosovu.

“Neka mi neko nadje neko drugo bolje rešenje od ovoga što ja predlažem, ja ću biti spreman da to odmah prihvatim”, rekao je Tači.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare