Devet meseci posle: Ko je ubio Olivera Ivanović?

KOSOVSKA MITROVICA

Devet meseci od ubistva lidera GI SDP-a Olivera Ivanovića, a njegovi saradnici, porodica nemaju nikakvu informaciju dokle se stiglo sa istragom i da li postoji bilo kakav relevantan podatak ko je naručio, organizovao i ubio Olivera Ivanovića, saopštila je jutros ova inicijativa.

 

“I dalje stižu samo optužbe i oprečne izjave iz Beograda i Prištine dok medjunarodna zajednica samo ćuti.

 

Ministar Nebojša Stefanović izjavljuje da oni nemaju značajne podatke oko organizatora i ubice i da ostaju posvećeni da se pronadju jer je to važno za bezbednost gradjana ne samo Kosova nego i Srbije.

 

A mi pitamo ako za devet meseci nemaju šta to može da se desi kasnije. Onda imamo izjavu specijalnog tužioca iz Prištine koji vodi postupak kako nema značajnih detalja u istrazi koji bi ukazali  ko bi mogao biti potencijalni ubica i govori o nesaradnji sa istražnim organima Srbije. Jedini detalj koji je izneo je da crnogorski državljanin koji je uhapšen u Prištini i koji se sumnjičio nema veze sa ubistvom iako se u medijima danima spekulisalo da je umešan. I posle devet meseci nastavljaju se prepucavanja, spekulacije, spinovanja  i politički govori.

 

Njegovi saradnici, članovi porodice i gradjani će poloziti cveće i zapaliti sveće na mestu gde je Oliver Ivanović ubijen i sa tog mesta poručiti svima da nećemo dozvoliti da ovo političko ubistvo ode u zaborav”, navoi GI SDP.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare