Menjaju cevi u Kosmajskoj ulici,za 680 metara 8,4 miliona dinara

LESKOVAC

Javno komunalno preduzeće Vodovod je prošle nedelje započelo radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u Kosmajskoj ulici dužine 680 metara a vrednost tih radova je 8,4 miliona dinara.

Danas je rečno da je do sada zamenjeno oko 150 metara cevi.

Radove su danas obišli gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor Vodovoda Staniše Ristića.

Cvetanovać je rekao da je investicija veoma značajna za sve stanovnike ulice jer su havarije na staroj vodovodnoj mreži, na koju je priključeno više od 100 korisnika, bile veoma česte.

„Sve vreme izvođenja radova, stara vodovodna mreža biće u funkciji i građani će imati uredno snabdevanje vodom. Onog trenutka kada se nova vodovodna mreža iskontroliše, urade ispitivanja cevi na pritisak i proveri njena bakteriološka ispravnost, stiču se uslovi za eksploataciju”, dodao je Cvetanović.

” Kada je reč o ovom delu grada vodovodna mreža je rekonstruisana u ulicama: Radanska, Sutjeska, Lepše Stamenković, Jovana Diskića, Devet Jugovića i ukupna vrednost ulaganja u ovom kraju je 44,8 miliiona dinara. Podsetiću vas i da je u zamenu vodovodne mreže unazad nekoliko godina uloženo preko 750 miliona dinara“ , dodao je on.

Direktor Vodovoda Staniša Ristić rekao je da je izvođač radova firma Hidro Solution iz Niša.

Dodao je da su za JKP Vodovod i građane ove ulice radovi veoma značajni, jer su stare cevi na dubini od preko dva metra, popravke traju više sati jer zbog instalacija Elektrodistribucije i Telekoma iskopavanje mora da se vrši ručno. “

Vodovod je od 2015. izvršio rekonstrukciju preko 65 ulica u vrednosti od preko pet miliona evra finansiranih putem kredita“, rekao je Ristić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare