Menjaju azbestne cevi u Vranju

VRANJE

„Vodovod“ u Vranju danas je u ulici Ivana Cankara počeo zamenu azbestnih cevi dužine četiri kilometra.

Radovima će, pored ove biti obuhvaćene i Zmaj Jovina i deo Kosovske ulice koje 30 godina imaju problem sa vodosnabdevanjem.

„Krećemo za radovima na zameni azbetnih cevi i nadam se da  će vranjski „Voodovod“ u predviđenom roku završiti posao i tako rešiti višedecenijski problem koji sa vodom imaju stanari ovih ulica“, rekao je zamenik gradonačelnika, Nenad Antić.

Direktor „Vodovoda“, preduzeća koje izvodi radove, Goran Đorđević je izjavio da se radi o staroj vodovodnoj mreži koja prolazi kroz dvorišta porodičnih kuća.

„U mreži nema adekvatan pritisak vode i u okviru treće faze izgradnje vodovodne mreže u Vranju zamenićemo stare azbestne cevi. Osim u ovim ulicama koje su u centru grada radićemo i u još dve ulice kod Bujkovskog mosta, u Omladinskoj i Sedmog jula. Ukupna vrednost investicije je 140.000 evra. Ovo je treća faza projekta zamene azbetnih cevi i izgradnje vodovodne mreže, čime će građani u centru dobiti vodosnabdevanje kakvo je primereno 21. veku“, rekao je direktor Đorđević.
On je dodao da radove finansiraju Vlade Srbije i Nemačke, KFW banka, Evropska unija i JP „Vodovod“ Vranje. Rok za završetak je januar 2018. godine i očekujemo da ćemo kompletno ovde promeniti azbestne cevi i ugraditi novu vodovodnu mrežu.

Time će biti priveden kraju projekat zamene starih azbestnih cevi u gradu, ukupne dužine 17 kilometara, koji se realizuje u poslednje dve godine.

U Ulici Ivana Cankara ima 15 domaćinstava. Žitelji su zadovoljni što će najzard rešiti problem.

Više od 30 godina podnosio sam zahteve nadležnima da nam reše problem, ali su ostajali gluvi na to, iako smo u samom centru grada, kaže stanar ulice, Vitomir Veličković.

„Pritisak nam je toliko slab da nam treba pola sata da napunimo flašu od dva litra. Najteže je leti kad moramo da se kupamo više puta u toku dana. Kad radovi budu završeni biće to trajno rešenje za petnaestak domaćinstava koliko živi u našoj ulici“, ističe Veličković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare