Menja se Statut grada Vranja

VRANJE

U toku je javna rasprava o Nacrtu Statuta grada Vranja. Izmene postojećeg Statuta se vrše zbog usklađivanja sa novom zakonskom regulativom, kaže predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković.

,,Pored donošenja Zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je stupio  na snagu 28. juna,  izmenjeni su i  drugi zakoni  koji su vezani za rad i funkcionisanje lokalne samouprave, tako da se javila potreba za usaglašavanjem Statuta grada Vranja sa  novim zakonskim normama“, ističe dr Tričković

On dodaje da je suština ovih promena da se osnaži učešće građana i njihov uticaj na rad Gradske uprave, organa grada, skupštinskih radnih tela i učestvovanje u donošenju odluka u lokalnoj samoupravi.

Članica Gradskog veća Danijela Milosavljević ističe da se najveće izmene tiču organa upravljanja.

„Izmenama je predviđeno da se broj gradskih većnika sa dosadašnjih 11 smanji na 9 članova. Umesto dosadašnjih pet pomoćnika gradonačelnika za Grad Vranje predviđena su tri. Za gradsku opštinu Vranjska Banja, predviđeno je povećanje broja odbornika od 15 na 19 i smanjenje broja pomoćnika predsednika gradske opštine sa tri na jednog”, rekla je Milosavljević.

Primedbe sugestije i predlozi na izmene Statuta grada mogu se dostaviti pisanim putem do 12. oktobra na adresu Kralja Milana br.1 ili na mail predsednikskupstine@vranje.org.rs

Nakon javne rasprave, Gradsko veće utvrđuje predlog Statuta i predsednik Skupštine grada prosleđuje ga Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu na mišljenje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare