Memeti: Očekujem rešavanje problema

PREŠEVO

Zamenika predsednika opštine Preševo  Dželal Memeti  rekao je za JUGpress  kako očekuje da će neki od problema koji muči Albance koji žive na jugu Srbije, poput obrazovanja na maternjem jeziku I priznavanja diploma sa Kosova, uskoro biti rešeno ali I da će neučestvovanje Albanaca iz ovog područja u dijalogu u Briselu da uspori ovaj proces.

 

“Ja verujem da će ovo definitivno biti rešeno u što skorije vreme, ali mislim da će neučestvovanje Albanaca i Srba u ovom dijalogu dosta da uspori ovaj process”, rekao je Memeti.

“Kada bi Albanci i Srbi učestvovali u ovim pregovorima,  onda bi mogli dosta brže da rešimo ove problem”, smatra Memeti koji dodaje da bi Albanci u okviru briselskih pregovora, tražili  implementaciju više prava .

“U većini slučajeva priča  se o  pravima Srba na Kosovu,  koja su dosta veća nego prava Albanaca u Srbiji”, ocenio je Memeti.

Na pitanje FoNeta šta je najvažnije što treba uraditi u Preševu i koji su najveći problemi ljudi koji ovde žive Memeti je rekoa da ima puno problema.

On smatra da  lokalni političari, albanski predstavnici,  “treba da budu malo pažljiviji, da ne dramatizuju stvari, nego da počnu da se bave ralnim problemima” I dodaje da pri tome misli na “ egzistenciju i integraciju”.

 

Memeti: Pres zgjidhjen e problemeve

 

AUTOR: JUGPRESS, 30 SHTATOR 2016

PRESHEVË

Nënkryetari i komunës së Preshevës, Xhelal Memeti ka thënë për JUGpressin se pret që disa nga problemet, të cilat po i mundojnë shqiptarët që jetojnë në jug të Serbisë, siç janë arsimimi në gjuhën amtare dhe njohja e diplomave nga Kosova, së shpejti të zgjidhen, por edhe mospjesëmarrja eshqiptarëve nga ky rajon në dialogun e Brukselit, do ta ngadalësojë këtë proces.

“Unë besoj se kjo definitivisht do të zgjidhet sa më shpejt që është e mundur, por mendoj se mospjesëmarrja e shqiptarëve dhe serbëve në këtë dialog do ta ngadalësojë dukshëm këtë proces”, ka thënë Memeti.

“Sikur shqiptarët dhe serbët të merrnin pjesë në këto negociata, atëherë do të mund t'i zgjidhnim shumë më shpejt këtë probleme”, konsideronMemeti i cili shton se shqiptarët në kuadër të negociatave të Brukselit, do të duhej të kërkonin zbatimin e më shumë të drejtave.

“Në shumicën e rasteve, bëhet fjalë për të drejtat e serbëve në Kosovë, të cilat janë shumë më të larta se të drejtat e shqiptarëve në Serbi”, ka vlerësuar Memeti.

Në pyetjen e FoNetit çka është më e rëndësishme që duhet bërë në Preshevë dhe cilat janë problemet më të mëdha të njerëzve që jetojnë këtu,Memeti ka thënë se ka shumë probleme.

Ai konsideron se politikanët lokalë, përfaqësuesit e shqiptarëve, “duhet të jenë pak më të kujdesshëm që të mos i dramatizojnë gjërat, por të fillojnë të merren me problemet reale”, dhe shton se e ka fjalën për “ekzistencën dhe integrimin”.

 

Ky tekst është pjesë e projektit “Të kuptohemi kur flasim ndryshe” të cilin e bashkëfinancon Ministria e Kulturës e Republikës së Serbisë.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare