Arsić: Kuda ide Medvedja?

LESKOVAC

Kompanija „Falke“ donirala je gradu Leskovcu opremu za dečje igralište kod Garetove palate u visini od 26.500 evra. Direkcija za urbanizam uredila je staze, plato i postavila osvetljenje, dok je JKP „Grdelica“ postavila klupe i kante za smeće. Time su žitelji ovog dela grada, pre svega mališani, dobili prelep kutak za igru i druženje, piše najnoviji broj Nove Naše reči.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin predao je svečano leskovačkom Domu zdravlja novo sanitetsko vozilo, sa kompletnom medicinskom opremom. Vulin je ovom prilikom govorio o migrantima i drugim aktuelnim pitanjima vezanim za ovu problematiku, o čemu piše Nova Naša reč.

U ovom broju Nova Naša reč prenosi autorski tekst Rade Trajković „Od Briselskog sporazuma do Beograda na vodi“.

Za Novu Našu reč govori predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić. Između ostalog, on kaže da se sudbina rudnika „Lece“ direktno vezuje za sudbinu Medveđe, govori o političkoj situaciji u ovoj opštini, rebalansku budžeta, otvaranju graničnog prelaza Mutivode za protok robe, o peletarnici „Jablanica eko“ i sudbini ove fabrike, odnosu Srba i Albanaca i o drugim aktuelnim pitanjima karakterističnim za ovu multietničku sredinu.

Nova Naša reč donosi opširniji izveštaj o tome kako je protekla treća sednica Skupštine grada na kojoj je, između ostalog, usvojen rebalans budžeta. Šta se sve dešavalo u skupštinskim klupama za vreme dvodnevnog zasedanja, šta je imala po raznim pitanjima da kaže opozicija, a šta pozicija, čitaoci mogu pročitati u najnovijem broju Nove Naše reči.

Nova Naša reč je potražila odgovor na pitanje zbog čega leskovačka „Toplana“ nije počela sa grejanjem, iako je temperatura u jutarnjim satima danima oko nule. Za Novu Našu reč v. d. direktor ovoj javno komunalnog preduzeća Jovica Đorđević govori o tome da li je „Toplana“ spremna za predstojeću grejnu sezonu, šta je urađeno kada je o remontu postrojenja reč, ima li u Leskovcu zahteva za isključenje sa sistema daljinskog grejanja, cenama, naplati  i o drugim pitanjima važnim za korisnke usluga ovog javnog preduzeća.

Nova Naša reč donosi tekstove i o drugim aktuelnim dešavanjima u gradu – šta je urađeno na adaptaciji Jašunjskih manastira, ko kontoliše rad autoprevoznika i ima li pritužbi građana, zašto je ugašen tradicionalni jesenji leskovački vašar, kako Radio klub realizuje projekat za vanredne situacije, kako je protekla Učitiljada, kave uspehe su učenici ugostiteljske škole postigli na međunarodnim takmičenjima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare