Medvedja: Zašto se Srbi iseljavaju

MEDVEĐA: ZAŠTO SE SRBI ISELJAVAJU

 

Najnoviji broj Nove Naše reči donosi tekst o partijskom zapošljavanju, ovoga puta tema je opština Medveđa. Nova Naša reč razotkriva da li u ovoj multietničkoj sredini zaista nema zapošljavanja po partisjkoj liniji i da li se sve radi po zakonu, kako to tvrdi predsednik ove opštine Nebojša Arsić.

Za Novu Našu reč govore zamenik predsednika Skupštine opštine Medveđa Fljorim Sahiti i zamenik predsednika opštine Goran Ivanović.

Povodom 11. oktobra, Dana grada, održana je svečana sednica Skupštine grada, na kojoj su tradicionalno dodeljene oktobarske nagrade. Ulažemo velike napore da Leskovac bude bolje mesto za život svih građana. Uradili smo dosta, ali je veliki posao pred nama, rekao je tom prilikom gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Opširnije o tome ko je sve dobio oktobarske novčane nagrade, pohvale i medalje, piše najnoviji broj Nove Naše reči.

Povodom Dana grada 220 učenika, studenata, sportista i muzičara dobilo je novčane nagrade, za šta je iz gradske kase izdvojeno 6 miliona dinara.

Nova Naša reč donosi izveštaj sa poslednje sednice Gradskog veća. Po peti put ove godine gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović primio je građane i razgovarao sa njima o problemima koji ih muče, piše Nova Naša reč, i prenosi konstataciju gradonačelnika da su problemi sa kojima dolaze građani različiti, ali da nezaposlenost i dalje dominira.

Nova Naša reč piše o tome kako su opštine Vlasotince i Bojnik obeležile Dan opštine i kome su dodeljene oktobarske nagrade.

Najnoviji broj Nove Naše reči piše o ostalim aktuelnim događajima u protekloj nedelji: u toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže na bulevaru Oslobođenja, završeni su radovi na sanaciji trotoara na Niškoj ulici, Treći centar za obuku obeležio Dan jedinice, Istorijski arhiv nabavio uređaj za digitalizaciju arhivske građe, i drugo.

U Leskovcu je posle više decenija ponovo počela da radi Podružnica društva matematičara Srbije, o čemu opširnije za Novu Našu reč govori predsednica ove Podružnice Angela Milić Mladenović.

Proteklu nedelju obeležila su brojna kulturna dešavanja, održan je šesti Samit fotografa i deseti Tin Tank Tou, a obeležena je i Dečja nedelja brojnim aktivnostima. Iz oblasti sporta pažnju su privukle konjičke trke, koje su i ove godine održane u čast oslobođenja grada.

U rubrici „Leskočani beogradske dijaspore“ autor Žarko Spasić predstavlja dipl. pravnika Slobodana Stojiljkovića.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare