Međunarodni likovni konkurs za mlade umetnike

BEOGRAD

Vazduhoplovni savez Srbije, kao aktivan član Međunarodne vazduhoplovne federacije (FAI), organizuje likovni konkurs za mlade umetnike, starosti između šest i sedamnaest godina, na temu: Letenje prošlosti i budućnosti. Ovo međunarodno umetničko takmičenje održava se od 1986. godine i otvoreno je za svu decu iz zemalja članica FAI. Svake godine se bira nova tema konkursa, sa ciljem da se inspirišu mladi umetnici, a na adresu Međunarodne vazduhoplovne federacije stižu radovi dece sa svih krajeva sveta – iz Kine, Finske, Rusije, Amerike… Prethodnih godina i deca iz Srbije su učestvovala u ovom likovnom konkursu, a na adresu Vazduhoplovnog saveza Srbije je pristizalo godišnje preko hiljadu likovnih radova iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola.
Takmičenje je podeljeno na tri starosne kategorije – mlađi uzrast (deca od 6 do 9 godina), srednji uzrast (deca od 10 do 13 godina) i stariji uzrast (deca od 14 do 17 godina). Prvi korak u okviru konkursa je izbor najboljih na nacionalnom nivou. Dalje se po tri pobednička rada u svakoj starosnoj kategoriji šalju na međunarodni deo konkursa i međunarodni žiri bira pobednike konkursa Međunarodne vazduhoplovne federacije. Mladim umetnicima pobednicima se dodeljuju zlatne, srebrne i bronzane medalje, zajedno sa diplomama FAI.

Fotografija u prilogu: Pobednik Likovnog konkursa 2016. godine u juniorskoj kategoriji (6-9 godina) – Cagin Akaj Jazici iz Turske.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare