Među najboljim edukatorima u Srbiji i Dalibor Todorović iz Gimnazije „9.maj“

NIŠ

Udruženje „Živojin Mišić“ proglasilo je osmu generaciju Najboljih edukatora Srbije. To su učitelji i nastavnici koji se svakodnevno ističu u svom radu, koji su inovativni, proaktivni, kreativni, pozitivni, pravedni i spremni na celoživotno učenje, saopštilo je to udruženje. Nagrade najboljim edukatorima Srbije uručene su 19.marta u Beogradu.

 Osmu godinu za redom, učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola širom Srbije borili su se za titulu Najboljih edukatora Srbije. Dalibor Todorović, profesor informatike u Gimnazije „9.maj“ u Nišu nalazi se među njima, a samo ih šestoro u zemlji.

                     Dalibor Todorović je nastavnik računarske grupe predmeta u odeljenju za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku u Gimnaziji „9.maj” u Nišu. U svojoj nastavničkoj praksi nastoji da razvija digitalne kompetencije učenika podsticanjem kritičkog mišljenja i sposobnosti analitičkog rešavanja problema kroz projektno orijentisanu nastavu upotrebom informaciono-komunikacionih tehnologija. Podučava učenike da ne budu konzumenti, već kreatori digitalnih sadržaja za šta su nagrađivani.

                      Institucionalno se zalaže za poboljšanje kvaliteta obrazovanja u okviru Pedagoškog društva informatičara Srbije. U okviru Radne grupe Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za redefinisanje informatičkih sadržaja radio je na reformi kurikuluma za informatiku i računarstvo. Na listi je ocenjivača rukopisa udžbenika.

                      Jedan je od Scientix ambasadora, naučne zajednice za unapređivanje STEM obrazovanja u Evropi. Ambasador je programa Erasmus+, kao i evropske mreže eTwinning za saradnju škola upotrebom informaciono-komunikacionih tehnologija na bezbedan način. U bazi je Evropske komisije eksperata-evaluatora Erasmus+ projektnih aplikacija. Član je Nacionalnog upravnog odbora Science of Stage Srbije. Bio je angažovan od strane Delegacije EU i Ministarstva kulture i informisanja kao ekspert za digitalnu pripremu smernica i izradu Priručnika za medijsku pismenost. Angažovan je kao sertifikovani konsultant/trener British Council-a na projektu „Škole za 21. vek” kao mentor i voditelj obuka za direktore i nastavnike, član stručnog žirija Coding Challenge takmičenja u programiranju i nacionalni koordinator klubova za programiranje.

                     Autor je nastavnih sadržaja za informatiku i računarstvo na portalu Petlja. Autor je i realizator akreditovanih seminara na temu primene digitalnih alata u nastavi. Voditelj je nacionalnih obuka ZUOV-a. Učesnik je, predavač, voditelj radionica i moderator na brojnim evropskim konferencijama o obrazovanju. Dobitnik je više nagrada i priznanja, među kojima i prve nagrade Evropske komisije „eSkills for Jobs 2016” u kategoriji za izvanrednost u razvijanju digitalnih veština kroz izuzetnost u upotrebi IKT-a u nastavi, inovativan način razvijanja digitalnih veština učenika i kros-kurikularni pristup u podučavanju digitalnih veština.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare