Medijana: Za bebu više

NIŠ

Marta Stojanović, Srna Jovanović i Helena Trajković su najbrže bebe koje ima gradska opština Medijana.

Ove tri devojčice pobedile su u puzanju koje je u okviru manifestacije „Medijana za bebu više“ organizovala najveća niška opština povodom Dečije nedelje. Najuspešnije mame u prostiranju veša bile su Jelena Perić, Milena Đorđević i Sandra Paunović.

Vredne nagrade im je uručio predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

-Manifestacija ima za cilj povećanje nataliteta, kao i mnoge druge po kojima je naša opština prepoznatljiva. Nema većeg blaga od dece, današnju sliku iz ovog parka ne može ništa da zameni, rekao je Kocić, i podsetio:

– Opština Medijana svakom prvorođenom detetu sa svoje teritorije dodeljuje 10.000 dinara, svakom trećem 120.000 dinara. Fond Sveta Petka finansira talente u oblasti nauke, obrazovanja i sporta i najbolje studente koji žive na našem području. Konkurs za stipendije i nagrade biće raspisan ovog meseca. Pomažemo i mlade bračne parove u finansiranju vantelesne oplodnje, i po svemu ovome smo prepoznatljivi kao opština, rekao je prvi čovek niške Medijane.

Poklone  je danas dobilo i svih 20 beba koje su roditelji prijavili za takmičenje „mister“ i „mis“ beba, kao i 20-oro beba „manekena“. Ceo program upotpunjen je mađionarskim trikovima, druženjem sa spajdermenom, pustanjem balona i konfeta, crtanjem po licu, izradom dečijeg tatua, modeliranjem balona. Sunčan oktobarski dan privukao je vdliku pažnju dece i roditelja, pa je u druženju sa poznatim likovima i maskotama iz crtanih filmova uživalo više do 200 dece. Mališani iz obližnjih vrtića Predškolske ustanove „Pčelica“ bili su gosti Gradske opštine Medijana i takođe uživali u druženju.

U osmišljavanju programa manifestacije „Medijana“ za bebu više, aktivno je učestvovala i Komisija za mlade i pronatalitetnu politiku Gradske opštine Medijana, koja nizom akcija ukazuje na prave kvalitete života, rada i školovanja mladih generacija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare