Počela dečja nedelja

NIŠ

Prvog dana obeležavanja Dečije nedelje u osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Nišu održan je koncert muzičkih zvezdica na kome su učestvovali Todor Kitanović, Roko Blažević, Sanja Kostić, Una Dimitrijević i Sara Jorgačijević.

“Ovo je prilika da naši učenici čuju muzičke zvezdice koje su popularne ne samo u Srbiji, nego I znatno šire. Tema Dečije nedelje je saradnja dece različitih uzrasta I mi smo zato I organizovali ovakav koncert. Neki od učenika su nekadašnji učenici naše škole I ovo je prilika za susret generacija. Nama je bila čast da ih ugostimo a deci zadovoljstvo da ih slušaju. “, kaže direktorka škole Sveti Sava

Tokom nedelje predviđene su I druge aktivnosti.

“ Svakog dana smo planirali po neku aktivnost. Deca imaju različita interesovanja pa smo organizovali različite radionice. Organizovaćemo izložbe rukotvorina, pravićemo maskembal u saradnji sa predškolskom grupom. Neku decu ćemo voditi u bioskop a za neku organizovati odgovarajuću predstavu. Planirali smo posetu pesnika koji će se družiti sa decom. Šetaćemo po prirodi, u parku, crtaćemo kredama na avaltu I još mnogo toga”, dodaje direktor Sanela Šarana.

Dečija nedelja se tradicionalno obeležava svuda u svetu a u Srbiji  prve nedelje u mesecu oktobru. Cilj je skretanje pažnje javnosti na decu i mlade, na njihove potrebe i prava u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na prava da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svojih potencijala.

Tradicija obeležavanja Dečje nedelje u svetu i kod nas meri se decenijama. Dečja nedelja je prvi put obeležena 1934. godine na predlog organizacije Prijatelji dece Srbije, a 1987. godine definisana je Zakonom o društvenoj brizi o deci.

Ove godine od 2. do 9. oktobra program aktivnosti Dečije nedelje u Srbiji činiće niz akcija na republičkom i lokalnom nivou uz učešće dece i mladih.

U Niškoj Banji učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ “Ivan Goran Kovačić” crtali su kredama u boji na temu “Sreća, radost, drugarstvo” u školskom dvorištu i u parku kod fontane.

U Dečijem centru Niš tokom cele sledeće nedelje biće organizovane kreativne radionice sa roditeljima i priredbe

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare