Medicinska škola proslavila 58 rodjendan

 

LESKOVAC

Prigodnim programom pod nazivom „Mladost je budućnost svih nas“ učenici Medicinske škole obeležili su danas 58 godinu postojanja svoje ustanove.

 

„Godišnjice su uvek zgodne prilike da se osvrnemo na ono što smo radili u prethodnom periodu, ali i da najavimo šta je ono što smo zaplanirali za našu svetlu budućnost“ rekla je direktorka škole Marija Savić.

„Osnovni cilj nam je da na valjani i profesionalan način obučavamo kadrove koji su potrebni našem društvu. Složićete se da smo mi na dobrom putu i da to vrlo lepo i dobro činimo, što potvrđuju naši učenici svojim mnogim dostignućima. Uspešni smo na mnogobrojnim takmičenjima, veliki broj učenika upisuje visoke škole i fakultete, a kad se nađu na radnim mestima, to su vrlo marljivi i kvalitetni ljudi. Izvesti mlade ljude na pravi put je izuzetno teška stvar, ne samo za roditelje, nego i za nas nastavnike. Ovde se trudimo da ono što im je teško bude lakše, što im je lepo bude lepše, da nauče da ne vole svoj posao, već da se bave onim što vole. Učimo ih da ako se trude, ako znaju, ako rade, da će im se to kad-tad u životu višestruko vratiti. Zauzvrat, oni nam vraćaju tako što postižu velike uspehe, dobri su ljudi, imamo razdraganu graju na hodnicima i dobru atmosferu na časovima”, dodala je ona.

 

“Ponosni smo na sve đake ove škole, jer su njeni učenici, možda, angažovaniji od svih ostalih, s obzirom na to da pored redovnih časova svakdnevno imaju i praktičnu nastavu u leskovačkoj bolnici i drugim zdravstvenim institucijama. Ova škola je oduvek bila rezervisana samo za najbolje đake i tako je i danas. Naročito mi je drago što je među njima i mnogo onih koji su svoje znanje dokazali na republičkim i međunarodnim takmičenjima,“ rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare