Medalje dobili policajac iz Niša i vatrogasac iz Jagodine

BEOGRAD-NIŠ

Srebrne medalje za hrabrost „Miloš Obilić“ uručene su danas pripadnicima Policijske uprave Niš Milošu Miloševiću i Vatrogasno-spasilačke jedinice u Jagodini Nemanji Radosavljeviću.

Miloš Milošević, policijski službenik iz Niša, rizikovao je svoj život da bi spasio građane jer je goloruk skočio na naoružanog napadača prilikom intervencije u Nišu.

Tada je zadobio devet prostrelnih rana u obe noge, ali je njegov hrabri, herojski podvig spasao mnoge živote koji su očevici ovog tragičnog događaja.

Nemanja Radosavljević, vatrogasac-spasilac vozač iz Jagodine, pored isticanja u obavljanju redovnih zadataka posebno se istakao u dve intervencije. U najtežim trenucima dao je sve od sebe prilikom spasavanja i zbrinjavanja povređenih lica, kao i u izvlačenju nastradalih, ali i u saniranju mesta prilikom udesa na autoputu koji se dogodio prošle godine kod Jagodine.

Povodom Dana državnosti, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je danas zaslužne pojedinice i institucije, među kojima su i dvojica pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare