Klizalište na Čairu za Nišlije

NIŠ

Klizalište Sportskog centra Čair je krajem protekle nedelje počelo je da radi, a početak sezone je označila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Biće otvoreno dok vremenski uslovi to budu dozvoljavali.

„Lepo je što će u vreme zimskog raspusta naši najmlađi imati šta da rade i čime da se bave. Evo pomažemo na sve moguće načine i da uspešno završavamo ovu godinu. Mislim da će Čair već iduće godine imati mnoge važne investicije za sport u gradu. Ono što je takođe bitno je da svi zajendo možemo da budemo ponosni na organizaciju i mogućnost da Niš bude domaćin juniorima 2023. godine na Evropskom prvenstvu u košarci”, kazala je gradonačelnica Niša Sotirovski.

Kada je reč o eventualnom renoviranju u okviru SC Čair, gradonačelnica je rekla da će podržati sve što bude dostavljeno kao prioritet.

                    “Sve što SC Čair bude dostavio Gradu kao prioritet za popravljanje infrastrukture, podržaćemo, s obzirom na to da smo u budžetu za 2022. godinu odvojili 50 miliona, a takođe pozivamo sugrađane da daju predloge gde možemo da utrošimo novac za sportsku infrastrukturu, kada su njihova naselja u pitanju. Negde nedostaju koševi, negde golovi, negde mrežice”, dodala je Sotirovski.

                           Događaju je prisustvovala i Sofija Rodić, reprezentativka Srbije u brzom klizanju, koja kaže da joj je cilj da jednog dana ode na Olimpijske igre.

                          “U reprezentaciju sam ušla pre dve godine. Treniram u Beogradu. Dok nema korone trenirala sam u Bugarskoj, a u poslednje vreme, pošto mi se škola ne poklapa sa treninzima išla sam i u Zagreb na treninge. Značilo mi je zbog tehnike, jer je olimpijsko klizalište mnogo veće i ako bih ovde pala povredila bih se, ali mi definitivno znači što mogu da vežbam tehniku”, kazala je oba mlada niška sportistkinja.

                         Radno vreme klizališta je radim danima od 13 do 20 sati, a vikendom od 11.30 do 20 časova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare