Matematika nije bauk za Petra Nikolića

VLASOTINCE

Na Okružnom takmičenju iz matematike u Jablaničkom okrugu zablistao je Petar Nikolić, učenik III/1 OŠ ,,Siniša Janić” pokazao je najviši nivo znanja iz matematike osvojivši pri tom maksimalan broj od sto bodova, što je prava retkost kada je u pitanju takmičenje učenika iz matematike.

 • Zaista je impresivan i sjajan rezultat postigao naš Petar Nikolić, kao i još jedan učenik domaćina škole koji je imao, takođe, maksimalnih sto bodova i time je dokazano na najbolji način da matematika nije nikakav bauk i da je omiljen predmet vlikom broju dece – informiše nas o zaista lepom uspehu Petra Nikolića, njegova učiteljica Jelka Đokić.
  JUGpress: Gde je i kada je održano ovo takmičenje mladih matematičara ?
  Učiteljica J.Đokić: -Takmičenje je održano prošle subote 16.marta u Leskovcu u Osnovnoj školi ,,Kosta Stamenković”. Na takmičenju je bilo 69 učenika iz Jablaničkog okruga i to iz Leskovca, Grdelice, Vučja, Medveđe, Lebana, Velikog Trnjana, Turekovca, Manojlovca, Miroševca, Brestovca i Vlasotinca.
  JUGpress : Koja su imena činila vašu ekipu ?
  Učiteljica J.Đokić: – Najmlađi predstavnici naše škole bili su Petar Nikolić, Mihajlo Đorđević i Uroš Takić iz mog III/1 odeljenja, zatim Emilija Cvetković iz III/2 učiteljice Snežane Andrejević i još Lena Kocić i Pavle Živić iz III/3 učiteljice Gordane Milčić.
  JUGpress: Pored šampionskog uspeha Petra Nikolića kakvi su bili rezultati ostalih vaših učenika ?
  Učiteljica J.Đokić: – Odličan rezultat postigao je Mihajlo Đorđević sa 83 poena, kao i Uroš Takić koji je imao 55 poena, Lena Kocić 51, Pavle Živić 45 i Emina Cvetković sa 26 poena.
  JUGpress: Šta nam možete još reći kada je u pitanju vaš šampion sjajni Petar Nikolić ?
  Učiteljica J.Đokić: – Petar je zaista istinski šampion u svemu. On je ponos svih nas i naše škole, vanserijski matematičar, veoma odgovoran, vredan, nesebičan, tolerantan, druželjubiv, darežljiv i posebno skroman. On je uz to nadareni sportista a posebno je talentovan za ekipne sportove. Okružno takmičenje je najviši rang takmičenja, jer se radi o učenicima trećih razreda, a postignuti rezultat je plod njegovog rada i zalaganja i moja su nadanja da će mu šampionska titula biti još veći motiv da u narednim takmičenjima blista u punom sjaju, jer on u sebi ima talenta i volje za visoke domete – rekla nam je učiteljica Jelka Đokić, čiji je učinak nemerljiv u uspehu Petra Nikolića. (kraj)VS/SA
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare