Mateja Stojanović đak generacije u OŠ “Svetozar Marković”

LESKOVAC

Osnovna škola „Svetozar Marković“ je dobila još jednog đaka generacije – Mateju Stojanovića, učenika odeljenja VIII/1, najboljeg na kraju školske 2019./2020. godine.
„Biti đak generacije je velika čast. Predstavljati školu na raznim takmičenjima je još veća. Videti svoje ime na panou među generacijama onih koji su činili ponos škole je najveća. Tako je bilo i ove školske godine, možda najteže za sve nas“ kaže MAteja.
Rođen je 29.10.2005. godine u staroj leskovačkoj porodici koja mu je usadila ljubav prema istoriji svoga naroda i lepoti svog jezika. Vrednim radom, trudom i velikom upornošću uspeo je da se izdvoji među najboljima. Pomoć i saveti nastavnika dali su mu krila da na mnogim takmičenjima bude među prvima. Nastavnica istorije, Blagica Trkulja, bila je ta koja ga je bodrila i kada je gubio nadu da će uspeti. Odrastanjem je shvatio da je dijalekat njegovog grada blago koje treba čuvati, tako da je uz pomoć nastavnica srpskog jezika, Ane i Bube, uspevao da savlada i ono što je pojedinim glumcima najteže, a to je biti uvek drugačiji u svakoj odigranoj predstavi, a bilo ih je dosta. Želja za večitom organizacijom učinila je i da u 8. razredu bude izglasan za predsednika Đačkog parlamenta. Uz pomoć i podršku direktorke škole, Tamare Janković, i nastavnika Saše, organizovane su i realizovane brojne žurke, humanitarne akcije, radionice, maskembali i izložbe.
Njegovu svestranost pokazuju i nagrade na sledećim takmičenjima:

Istorija:
V razred:
Opštinsko takmičenje – 3. mesto
Okružno takmičenje – 1. mesto
VI razred:
Opštinsko takmičenje – 3. mesto
VIII razred:
Opštinsko takmičenje – 3. mesto
Fizika:
VI razred:
Opštinsko takmičenje – 3. nagrada
Hemija:
VII razred:
Opštinsko takmičenje – 1. nagrada
Okružno takmičenje – 2. nagrada
VIII razred:
Opštinsko takmičenje – 1. nagrada
Mateja ima veliko interesovanje i želju za programiranjem, taklo da je upisao IT smer u Gimnaziji.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x