Marić o poplavama

BEOGRAD-NOVI PAZAR-SJENICA-TUTIN

Pomoćnik ministra – načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić izjavio je da je situacija u Republici Srbiji, zbog padavina, potpuno pod kontrolom, a da su ekipe Sektora još od ponedeljka na terenu zbog najavljenih novih padavina.

 

„Odmah nakon najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda, još u nedelju 6. novembra, upućeno je upozorenje svim opštinskim i gradskim štabovima za vanredne situacije u Republici Srbiji o stanju potpune pripravnosti zbog najavljenih padavina“, rekao je  Marić.

 

Najveće padavine su, kako je rekao,  zabeležene u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu gde je evakuisano 12 lica.

Marić je precizirao da je uglavnom reč o bujičnim vodotokovima i poplavljenoj putnoj infrastrukturi, tako da su u par navrata ljudi izvlačeni iz vozila i evakuisani.

 

„Tamo je sitaucija sada stabilna, padavine su prestale, ide u pravcu smirivanja“, ukazao je Marić i dodao da sporadičnih problema od  tih bujičnih vodotokova ima na teritoriji Prokuplja, Kuršumlije i Leskovca, kao i da su ekipe Sektora na terenu i pomažu građanima na pumpanju vode.

 

On je rekao i da  je  situacija ” u ovom momentu  potpuno pod kontrolom”.

 

„Sve snage Sektora za vanredne situacije su još od ponedeljka na terenu u svim potencijalno kriznim tačkama. Za nas opuštanja zapravo i nema, jer se najavljuju nove padavine u toku popodneva i noći, tako da ćemo tek sutra do kraja dana imati prilike da vidimo da li će doći do najavljenog prestanka padavina“, rekao je Marić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare