Manjkavosti izborne liste KOALICIJA ŽIVETI SLOBODNO-MARINIKA TEPIĆ- ZDRAVKO PONOŠ (Demokratska stranka-SRCE-Stranka slobode i pravde)

LESKOVAC

Gradska izborna komisija grada Leskovca naložila je KOALICIJI ŽIVETI SLOBODNO-MARINIKA TEPIĆ- ZDRAVKO PONOŠ (Demokratska stranka-SRCE-Stranka slobode i pravde) za izbor odbornika Skupštine grada Leskovca na izborima raspisanim za 17. decembar 2023. godine otkloni na sledeći način utvrđene nedostatke:

-dostavljanjem pisane saglasnosti nosilaca izborne liste Marinike Tepić i Zdravka Ponoša da se njihova imena, kao nosilaca izborne liste, navedu u nazivu izborne liste u skladu sa Zakonom o overavanju potpisa, rukopisa i prepisa u formi overene pisane izjave.

-dostavljanjem ispravnih podataka kod kandidata na više rednih brojeva liste navođenjem ispravne adresa kandidata, kao i kod dva kandidata navođenjem ispravnog jedinstvenog matičnog broja kandidata. Jedan predloženi kandidat na listi nema prebivalište na teritoriji Leskovca, odnosno ne nalazi u jedinstvenom biračkom spisku.

-dostavljanje obrasca o saglasnost kandidata za odbornike, sa ispravno unetim nazivom podnosioca izborne liste u skladu sa zaključenim koalicionim sporazumom, za svih 75 kandidata za odbornike;

Rok za podnošenje ispravki je 48 časova od časa objavljivanja ovog zaključka na veb- prezentaciji Republičke izborne komisije. Ukoliko podnosilac izborne liste ne dostavi dokumentaciju, odnosno ne otkloni nedostatke na koje mu je ukazala zaključkom, Republička izborna komisija u roku od 24 časa od isteka roka za postupanje po zaključku donosi rešenje kojim odbija da proglasi tu izbornu listu.( kraj) IS/SA


Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare