Pao prvi sneg i na jugu haos, ništa bolje nije ni u drugim mestima

VRANJE

Vatrogasci-spasioci noćas su iz zavejanog autobusa na putnom pravcu Vranje – Kriva Feja, kod mesta Sokolovac, evakuisali građane.

“U akciji koja je trajala čitave noći, naše kolege su spasile 24 osobe iz zaglavljenog autobusa”, navode iz MUP-a, prenosi Rts.

Proglašena vanredna situacija u Vranjskoj Banji

Završena je sednica Štaba za vanredne situacije i doneta je odluka da se proglasi vanredna situacija u opštini Vranjska Banja, gde su neprohodni putevi i odsečena sela, javlja dopisnik RTS-a.

Na putu ka Krivoj Feji evakuisano 20 osoba iz zavejanog autobusa. Na nekim delovima nanosi snega su i do jednog metra.

U bruskoj opštini bez struje 176 domaćinstava

Sneg koji na Kopaoniku pada već dva dana dostigao je visinu od četrdesetak centimetara. Prema poslednjim merenjima temperatura je –9°C, a jak vetar koji je jutros duvao je oslabio.

Magla smanjuje vidljivost na 200 metara pa se vozačima, uz obaveznu upotrebu zimske opreme, savetuje i oprez u vožnji. Svi prilazni putevi ka vrhu planine su prohodni.

Zbog kvarova na dva dalekovoda koje su pričinile snežne padavine u bruskoj opštini, bez struje je 176 domaćinstava u selu Batote, delu Krive Reke i Osredcima, koji su od juče i zavejani.

Sedam ekipa kruševačke Elektrodistribucije je na terenu i očekuje se da će tokom dana biti normalizovano snabdevanja strujom u brusom kraju i otklanjanja sporadičnih kvarova na niskonaponskoj mreži u aleksandrovačkoj opštini.

Do kraja dana biće raščišćeni i zavejani putevi ka Krivoj Reci i Osredcima za koje je angažovana teška mehanizacija JKP “Rasina” iz Brusa.

Svrljig i 38 sela bez struje

Kako javljaju naši dopisnici iz Niša, sneg je pokidao dalekovode u Svrljigu pa je bez struje i Svrljig i svih 38 sela svrljiške opštine.

U prekidu su i telefonske i internet veze. Ekipe su na terenu.

U prekidu saobraćaj na putevima Crna Trava – Promaja i Sastav Reka – Preslap

Sneg praćen jakim vetrom neprestano pada 24 sata. Visina snežnog pokrivača je od 50 do 70 centimetara, a u višim područjima i preko jednog metra.

Otežano je snabdevanje električnom energijom. Usled jakog vetra povremeno ispada visokonaponska mreža prema Vlasinskom jezeru.

U prekidu je i saobraćaj na putevima Crna Trava – Promaja i Sastav Reka – Preslap. Zbog velikih snežnih nanosa i jakog vetra otežano je čišćenje, iako je sva raspoloživa mehanizacija preduzeća za puteve na terenu.

JP “Vilin lug” Crna Trava i njihov vozač skipera je od ranih jutarnjih časova takođe angažovan na čišćenju snega u samoj varošici, a organizovaće se čišćenje i zavejanih puteva do udaljenih sela po prioritetima.

Ekipa Doma zdravlja, ogranka Crna Trava, takođe je aktivna i spremna da interveniše i pomogne građanima ukoliko bude potrebe.

Telefonske i internet veze za sada nisu u prekidu.

Na Vlasini snežni nanosi, povremeno nestaje struja

Na Vlasini visina snega od 60 do 80 centimetara. Ima nanosa i preko metar.

Putari otežano čiste puteve zbog jakog vetra. Struja povremeno nestaje

Neprohodni putevi od Vlasine ka Bosilegradu i Strezimirovcu prema Besnoj Kobili

Tokom noći u Pčinjskom okrugu pao je sneg visine od 20 centimetara, a u višim planinskim predelima ima nanosa viših od metar.

Izvor RTS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare