Manje testirano, više pozitivnih građana

????????????????????????????????????????????????????????

VRANJE-SURDULICA-VLADIČIN HAN-BUJANOVAC-PREŠEVO-TRGOVIŠTE-BOSILEGRAD

U Pčinjskom okrugu u, četvrtak, je testirano 639 građana na korona virus, što je za 84 manje nego prethodnog dana. Iako je manji broj testiranih, pozitivnih na kovid-19 je veći. Kod prethodnog preseka bila su 224 zaražena lica, a sada ih je 236.

Grad Vranje je na prvom mestu sa 156 novih slučajeva, Surdulica ima 28, Vladičin Han 25, Bujanovac 11, Preševo devet, Trgovište pet i  Bosilegrad dva novozaražena, zvanični su podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.

U kovid bolnici koja je smeštena u zgradi psihijatrije i dalje je 12 hospitalizovanih pacijenata sa koronom i upalom pluća. Nepromenjen je i broj pacijenata koji dišu uz pomoć kiseonika. Takvih je petoro kao i prethodnog dana. Na lečenje su primljena dva pacijenta i isto toliko otpuštena kućama.

Smanjen je broj građana koji su prvi put došli na pregled u Kovid ambulantu ATD u Vranju. Bilo ih je 177, a sa kontrolnim 282. Juče je ukupno pregledano 305 građana.

U Dečjoj kovid ambulanti obavljeno je 40 pregleda. Brzim testom 38 dece registrovano je 12 pozitivnih, dva predškolskog i 10 školskog uzrasta. To je veći broj nego prethodnog dana kada je otkrivena zaraza kod osmoro dece.

Broj imunizovanih u Vranju dostigao je cifru od 117.038 građana. Juče su 62 stanovnika Srbije primili vakcinu. Prvu dozu 19, drugu 16 i treću 27 lica.

Sa trećom dozom vakcinisano je i šestoro državljana Severne Makedonije, podaci su Zdravstvenog centra Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare