Manifestacijom “Budi košarkaš” završena sezona

LESKOVAC

KK „Aktavis akademija“ je manifestacijom pod nazivom „Budi košarkaš“ završila sezonu 2016/2017.

U hali na sajmištu okupljene su sve selekcije da bi im, uz druženje i igru, bile podeljene medalje, zahvalnice i pehari za uložen trud. Direktor kluba Vladan Stojiljković kaže da je u ovoj sezoni klub imao deset selekcija koje su se takmičile u ligama Košarkaškog saveza Srbije.


„Okupili smo 80 devojčica i dečaka u vrtiću „Kolibri“, kao i 130 devojčica i 120 dečaka iz svih škola rođenih između 2000. i 2009. godine. Odigrali smo mnogo utakmica, turnira i putovali u Grčku, Makedoniju, Bugarsku, Belorusiju… Ponosni smo na sve selekcije koje su se takmičile i koje su napravile dobre rezultate, jer su u regionalnim ligama osvajali prva i druga mesta.

Pokrenuli smo i Projekat sa košarkaškim klubom Balkan iz Botevgrada (Bugarska), koji će nam doneti novu opremu za halu na Sajmištu, nove košarkaške konstrukcije, novu teretanu i fitnes opremu, tribine, nove koševe za treninge, lopte, svi košarkaši i košarkašice dobiće trenerice, dresove, majice. Projekat ima za cilj stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj sporta kod mladih i praćenje obrazovne i trenažne procese razvoja kroz program savremene obuke mladih sportista. Dakle, radili smo mnogo, postigli smo mnogo, ali to je tek početak. Za ovih devet godina, koliko postojimo, preko 1000 dece je treniralo kod nas. Neki su postali reprezentativci, neki se školuju u Americi igrajući košarku na koledžima… Sve to je znak da smo dobro radili, da imamo dobar sistem i da ćemo nastaviti tim putem. A naš put je poznat – pozitivna atmosfera i druženje na prvom mestu.”


Direktor Stojiljković se zahvalio i kompaniji „Aktavis” koja svih ovih devet godina pomaže klub, kao i lokalnoj samoupravi i SRC „Dubočica”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare