Mališani koji se leče na hemato-onkološkom odeljenju dobili poklone

NIŠ

Udruženje Edukacioni forum centar je podelio preko 30 novogodišnjih   paketića deci koja se leče na hamato-onkološkom odeljenju Dečije interne klinike Kliničkog centra u Nišu. Podeli paketića, koji zbog trenutne epidemiološke situacije nisu direktno uručeni deci, prisustvovao je i profesor dr Zoran Perišić, direktor KC Niš, kao i predstavnici Odeljenja i Dečije interne klinike.

Edukacioni forum centar već tri godine zaredom  deli paketiće deci sa hematoonkološkog odeljenja.

                 „Na ovaj način smo hteli da pokažemo mališanima, malim borcima, da nisu sami, da mislimo na njih, i da im na neki način ulepšamo  dane koje provode ovde. Naš  poklon će, nadamo se, izmamimiti osehe na njihovim licima. Ovim putem pozivam sve društveno odgovorne firme da se jave našem  udruženju i da zajedno pomognemo i ulepšamo dane ovim malim borcima i njihovim roditeljima“, kazala je Katarina Tabaković ispred Udruženja Edukacioni forum centar.

                 Donaciji se zahvalio direktor Klininičkog centra u Nišu profesor dr Zoran Perišić koji je naglasio da na Klinici ima svega što je deci potrebno za lečenje, ali je njima potrebna i lepa reč i pažnja i to da neko misli na njih.

                 „Društveno odgovorne kompanije je izraz koji se kod nas odomaćio ali ja bih ga promenio sa „dobri ljudi“ koji žele da podele ono što imaju i koji  žele deci koja su ovde zbog bolesti, pritisnuta nekom brigom, vrate osmeh na licu. Kada ona dobiju paketiće to je nešto što ne može da se opiše. Mi imamo svega za lečenje dece i ovaj objekat je napravljen uz pomoć mnogih ljudi i nije problem lečiti decu, ali sve  ostalo ume ponekad da bude problem, ta lepa reč, ta dobrota a to je potrebno i deci i njihovim roditeljima“, istako je Perišić.

                     Trenutno je na hematoonkološkom odeljenju devetoro dece, ali oko dvadesetak njih koja boluju od malignih bolesti dolazi na Kliniku. Osoblje koje brine o njima posebno je bilo angažovano u vreme korone kako bi zaštitili svoje pacijente.

                     „Na Klinici smo sve vreme trajanja epidemije kovida vodilo računa o svim pacijentima. Na samom ulazu imamo trijažu i na  odeljenju nije bilo kovida, a posebno smo čuvali naše pacijente i na sreću niko od naših malih pacijenata nije bolovao od kovida“, dodala je dr Gordana Kostić, načelnica hemato-onkologije.

                   Ljudmila Ristić Miladinović je osnivač udruženja ali je i majka čije je dete lečeno da Dečijoj hemato-onkološkoj klinici u Nišu.

                 „Proveli smo  ovde sedam meseci, a nakon toga još toliko u Nemačkoj. Vrlo sam zahvalna i lekarima i  medicinskim sestama ali i nemedicinskom osoblju čitave klinike jer smo  sve vreme lečenja i u tim teškim momentima  nailazili na veliku profesionanost, razumevanje, empatiju. Dete je izlečeno, još dolazimo redovno na kontrole, ali je i dalje moja želja da se, kao sada kada se radi o koroni, ceo svet ujedini i pronađe lek protiv dečijeg kancera“, kazala je Ljudmila Ristić Miladinović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare