Mališani iz „Maslačka“ najbolji na „Dečijim igrarijama“

NIŠ

    Na  stadionu FK „Železničar“ u Nišu i ovog juna održana je tradicionalna manifestacija „Dečije igrarije“ a za nagrade se takmičilo 280 mališana iz 28 vrtića u pet disciplina. Odmeravali su snagu u skoku udalj, bacanju kamena s ramena, prenošenju vode, nabacivanju obruča a trčali su i sa lopticama. Najveći broj poena osvojili su mališani iz vrtića Maslačak, sledeći je vrtić Zvončići, a treće mesto osvojile su pčelice iz vrtića Palčić. Odluku o pobednicima na osnovu bodovanja doneo je stručni žiri.

                         Na terenu FK „Železničar“ osim nališana nalazili su se i njihovi vaspitači kao stručni saradnici i medicinske sestre u vrtićima.

                          „Danas su svi pobednici. Svi mi u ustanovi radimo na tome da deca nauče da dostojanstveno podnesu i poraz, ne samo pobedu. Naši mališani su raduju svakoj manifestaciji. Neguje se sportski duh koji nije samo prvo, drugo ili treće mesto. Poštovanje i uvažavanje razlika, prihvatanje i drugarstvo je ono čemu učimo naše malene pčelice, i ako u tome uspemo mi smo ispunili svoj cilj“ istakla je direktorica JPU „Pčelica“ Niš, Svetlana Mitić.

                           Mesecima su se deca sa vaspitačima i stručnim saradnicima za fizičko spremali da pokažu sportsko umeće. Da se pokažu u što najboljem svetlu pomagali su im i drugovi iz vrtića, roditelji, bake i deke, koji se sa puno žara navijali sa tribina.

                        Kako bi manifestacija bila što privlačnija za gledaoce sve je počelo sa muzikom i  nastupom plesne grupe iz vrtića Bambi. (kraj) VP/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare