Mala čarka medju “braćom”: Cvetanović optužio Žiku Stefanovića za “verbalni napad na aktiviste”

LESKOVAC

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac Goran Cvetanović danas je putem medija javnost obavestio o verbalnom napadu Živojina Stefanovića, poznatog kao Žike Žmigavac, na predstavnike naprednjaka u Leskovcu i uputio molbu svima koji se bave politikom da se uzdrže od takvim postupaka i da se ponašaju dostojanstveno, objavljeno je na sajtu lokalnog SNS o dogadjaju koji se zbio juče.

„Prošlo je vreme verbalnog delikta, prošlo je vreme napada na političke neistomišljenike i protivnike.

Upoznati ste da svake subote razgovaramo sa građanima na štandovima postavljenim širom grada, trudimo se da im pomognemo i saslušamo ih. Od iduće nedelje ćemo tu praksu imati svakog dana, kao i do sada na nekoliko lokacija u gradu, kod Kapitol parka, kod LIDL-a odnosno pijace, i kod pijace na niškoj ulici, u naselju Dubočica i kod Narodne biblioteke. Pre epidemije smo razgovarali sa preko 1200 naših sugrađana, mnoge probleme smo rešili i mnoge ćemo rešavati u budućnosti.

Danas se dogodila neprijatna situacija kada je gospodin Živojin Stefanović u narodu poznat pod nadimkom Žika Žmigavac, verbalno i skoro fizički, napao naše aktiviste koji su sa građanima razgovarali na štandu na Niškoj ulici ispred mesne zajednice i nije mu prvi put da ima takve ekcese.

Napominjem da sa Socijalističkom partijom Srbije imamo odličnu saradnju, koalicioni smo partneri i nadamo se da će tako biti i ubuduće.

Napasti verbalno, uglavnom žene, sa toliko mržnje je prosto neprimereno. Zahvaljujem se članovima Srpske napredne stranke koji su dostojanstven način primili udarce, a moja obaveza kao predsednika GrO je da informišem javnost i pokušam da zaštitim sve ljude, nezavisno od toga da li su članovi SNS-a ili ne. Svako ima pravo da iznosi i promoviše svoje ideje, da deli propagandni materijal, nije primereno da se tako ponaša bilo ko“ – rekao je danas Cvetanović i dodao da su mnogi imali priliku da se pokažu ali su dokazali da im je umesto kvaliteta života građana bitan samo sopstveni” navodi se u čudesno iskrenoj objavi na sajtu SNS.

Živojin Stefanović je politički otac Gorana Cvetanovića i zahvaljujući njemu ovaj je (Cvetanović) dolazio na vlast u Leskovcu u nekoliko navrata.

Leskovčani se sećaju Stefanovićevih izjava da mu je Cvetanović “mlađi brat” i da zbog toga nije hteo da raskida koalicije sa njim i pored pritisaka iz vrha svoje stranke u vreme kada je SPS bio u koaliciji sa DS-om.

Da u politici to ništa ne znači pokazalo se i u predhodnim godinama kada je Cvetanović uspeo da “izgura” Stefanovića, naravno, uz pomoć prijatelja, sa vodeće pozicije u SPS-u kao i sa mesta predsednika Skupštine grada.

Izgleda da se desilo “razbraćivanje” .

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Birač
Birač
3 godine pre

Nije valjda da ste pali na fingirani sukob tzv braće? Ovde je najžalosnije što se deca maltretiraju da stoje na štandovima, a postupcima ova dva političara i uče nepoštenoj kampanji.

Uki
Uki
3 godine pre

Sramota je da jedino još jedan od mnogobrojnih upropastitelja Leskovca sme da se usprotivi ovom apsolutisti.

u istu tikvu
u istu tikvu
3 godine pre

Cekajte, zar nije Mesko trazio da se ne diraju porodicni odnosi, da se ne iznose u javnost? Nije korektno da se petljate u odnose medju bracom. Polubraca, usvojenici,deca izvanbraka imaju jednak pravni status. Mesko, Zika Gojko, Goca su na isti kalup. Nemoj sad da se peru u kampanju, da zavaraju glasace, kad su oni nokat i meso.

Sanja
Sanja
3 godine pre

Sto pod navodnici? Bracala…