Maksimalni broj zaposlenih u lokalnoj samoupravi 2.189

LESKOVAC

Predsednik Radnog tela za pripremu predloga o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu lokalne samouprave, Oliver Antanasijević, tokom današnje sednice Gradskog veća, izneo je odluku Radnog tela, a koju su članovi veća usvojili, da maksimalni broj zaposlenih bude 2.189.

“Vlada Republike Srbije je na sednici 20. juna donela odluku kojom je definisano da  maksimalni broj zaposlenih u lokalnoj samoupravi grada Leskovca  iznosi 2.203”, ističe Antanasijević.

On je dodao da svi organizacioni oblici lokalne samouprave imaju obavezu da usklade svoj status i broj zaposlenih u roku od 60 dana od dana donošenja i usvajanja odluke.

Na sednici, prihvaćen je i predlog o izmeni Odluke o osnivanju JKP “Toplane” Leskovac odnosno promena adrese sedišta ovog javnog preduzeća. Sedište “Toplane” se sada nalazi u ulici 11. oktobar br.25.

Tokom sednice usvojena je i odluka o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom koju je predstavio Novica Stojanović iz JKP “Toplana”. Odlukom su bliže definisane obaveze energetskog subjekta i kupca, kao i kaznene potrebe.

“Udruženje Toplana Srbije formiralo je radnu grupu sa jednim zadatkom, a to je da sačini pravilnik o uslovima za podnošenje i rešavanje zahteva krajnjeg kupca radi obustave isporuke toplotne energije. Da bi se neko isključio iz sistema, treba da podnese pisani zahtev o obustavi i priloži dokaz o vlasništvu, zatim izmiri sve dospele finansijske obaveze i da snosi sve troškove isključenja”, objašnjava Stojanović i ističe ulogu Centralno – informacionog sistema (CIS) kroz koji se podnosi zahtev za uslove za projektovanje i priključenje. Nadležni organ, ponovo kroz CIS, dostavlja zahtev “Toplani”.

Usvojen je i predlog odluke o kućnom redu u stambenim zgradama gde se naglašava da su jedinice lokalne samouprave dužne da predvide opšta pravila kućnog reda u stambenim i stambeno – poslovnim zgradama.

“Jedinice lokalne samouprave naročito odredjuju dozvoljen nivo buke u zgradama”, kaže Goran Djordjević iz Odeljenja za komunalno – stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu i dodaje da su o kućnom redu dužni da se staraju stanari i organ upravljanja.

“Organ upravljanja dužan je da na vidnom mestu, na ulazu, istakne odluku o kućnom redu. Nadzor nad sprovodjenjem kućnog reda vrši Gradska uprava, dok su za nepoštovanje propisane novčane kazne”, tvrdi Djordjević.

Gradsko veće usvojilo je i izmenilo i Odluku o osnivanju Centra za socijalni rad u Leskovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare