Koncertom Dejana Petrovića obeležen Dan mladih

NIŠ

Sinoć je na niškom keju bilo  veselo i neobično. Neobično jer je prvi put bina sa izvođačima postavljena posred reke dok su gledaoci bili na jednoj i drugoj obali Nišave. Veselo jer je nadahnuto i „ sto posto“ majstor trube Dejan Petrović sa svojim orkestrom  svirao do kasnih večernjih sati.  Obrade narodnjačkih  i rok hitova oduševile su posetioce na Keju a bilo ih je po slobodnim procenama nekoliko hiljada. Kako je koncert bio na otvorenom I to na šetalištu pored reke, publika je stalno cirkulisala , tako da I procena od 10 000 posetilaca nije pogrešna.

Svirali su se tradicionalne pesme , ali i melodije Džoa Kokera, Depeš moda, čak I grupe “Ramštajn”, što je zvučalo neverovatno .  Ipak , najnadahnutije je bilo kada se uz zvuke Dejanove  trube iz nekoliko hiljada grla zapevao “Đurđevdana” I “Pukni zoro”, koje su već ili postaju svojevrske himne .  Svirale su se obrade domaćih rok sastava a i ono po čemu je Dejan Petrović poznat – kola.

Nišlije su pevale “Đurđevdan” sa Petrovićem i njegovim Big  bendom kao i veliki hit “Pukni zoro”. Pre Petrovića i Bog benda, nastupio je niški sastav Blekberis.

U celovečernjem programu učestvovale  je i grupa iz Niša Blekberis

Nakon koncerta priređen je vatromet.

Pokrovitelj koncerta je Grad Niš – Kancelarija za mlade a organizovan je povodom 1. Septembra – Dana mladih

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare