Makedonsko veče u Vranju

VRANJE

U Vranju su boravili predstavnici Nacionalnog saveta makedonske nacionalne zajednice u Srbiji i članovi Udruženja građana „Goce Delčev“. U Gradskoj kuci primio ih je predsednik Skupštine Dejan Tričković i gradska većnica Zorica Jović, koji su sa gostima razgovarali o organizovanju  „Makedonske večeri“.

O istorijatu i značaju održavanja ove sada već jedanaeste manifestacije u Vranju govorio je predsednik udruženja, Peco Ristevski.

„Dva naroda su istorijski povezana, posebno na jugu Srbije, gde je neraskidivo prijateljstvo deo tradicije. Vranjanci su decenijama bili upućeni na Skoplje, kao univerzitetski i zdravstveni centar, a sada je to prijateljstvo ojačano i turističkom i trgovinskom saradnjom. Grad Vranje će i dalje pružati podršku Udruženju Makedonaca u Vranju“, rekao je Tričković.

Većnica Jović je izrazila zadovoljstvo zbog harmoničnih odnosa dva naroda, koji su bliski ne samo po istoriji i tradiciji, već i po temperamentu, muzici i kulturi.

Na toploj dobrodošlici i izuzetnom prijemu svih prethodnih godina zahvalio se predsednik Nacionalnog saveta, Borče Veličkovski.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare