Majstorska pisma za “Bugarsko-srpski gurmanski voz”

LESKOVAC

Majstorska pisma o uspešno obavljenoj gastronomskoj obuci/treningu za profesionalne kuvare i šefove kuhinja danas je dobilo dvadeset polaznika iz Srbije i Bugarske.

Sertifikate je uručio direktor Regionalne privredne komore Leskovac Goran Jović koji je objasnio da je ova dvodnevna obuka realizovana u okviru  projekta „Bugarsko-srpski Gurmanski voz“, sufinansiranog od strane EU u okviru IPA programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija.

Jović je rekao da su gosti iz Bugarske mogli da nauče kako se spremaju leskovački specijaliteti i tako dalje promovišu sertifikovane brendove  iz ovog kraja.

On je izneo ideju da se organizuje gastronomski skup za ceo region na kome bi se razmenila iskustva i promovisali specijliteti različitih kunjinja u ovom delu Balkana.

 

A jedan od dobitnika sertifikata Ivan  Djordjević  kaže da je ovo “lepo iskustvo, velika stvar za nas kao dugogodišnje profesionalce u ovom poslu i priznanje za naš rad”.

“Lepo je videti da se ljudi koji se bave biznisom interesuju i za gastronomiju”, rekao je Djordjević.

Na pitanje da li je lično naučio nešto novo, budući da ima dugogodišnje iskustvo u pravljenju specijaliteta sa roštilja, da je pre nekoliko godina pravio i najveću pljeskavicu na Roštiljijadu u više navrata  kaže da su “pored novih saznanja značajni i kontakti  koje smo ostvarili sa kolegama iz Bugarske”.

 

Projekat „Bugarsko-srpski Gurmanski voz“ realizuju na partnerskom principu: Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, Visoka poslovna škola strukovnih studija Leskovac, Privredna komora Vratsa i strukovna škola „Aleko Konstatinov“ iz Bugarske.

Dodela sertifikata je rezultat gastronomskih obuka koje su održane u periodu od 19. do 21. septembra 2018. godine u gastronomsko-ugostiteljskom kabinetu Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare