LOPOVI IZ KUĆE PREDSEDNIKA SKUPŠTINE ODNELI 37.000 EVRA i 700.000 DINARA

LEBANE

 

Iz kuće predsednika Skupštine opštine Lebane Srdjana Jovića lopovi su noćas odneli 37.000 evra i 700.000 dinara, rečeno je danas JUGpressu  u policijskim izvorima.

Nepoznati lopovi su u Jovićevu kuću provalili u vreme kada u njoj nije bilo nikoga , navode naši izvori.

Pripadnici policije su noćas vršili uvidja u Jovićevoj kući .

U Agenciji za borbu protiv korupcije Jović, inače kadsar SPS, je prijavio da mu je mesečna plata na mestu predsednika Skupštine opštine ,od 1.2.2013. godine  , 87.000 dinara, da  od imovine ime kuću od 200 kvadrata, koju je nasledio, kao i garažu od 130 kvadrata i tri hektara  njivu. Pored ovoga, Jović je prijavio da ima i mercedess 300 sp 1992. godište i traktor ferguson 533. koji je kupio.

Jović nema uštedjevinu, bar je tako prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

 

U Lebanu se spekuliše da je Jović „tipovan“ najverovatnije zbog 700.000 dinara , za koje se pretpostavlja da ih je skoro dobio ,  a da je 37.000 evra „kolateralna šteta „ u ovoj pljački.

Lebane je jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji.

U policiji navode da je ovo najeća zabeležena pljačka iz kuće na terirotiji  Jablaničkog  okruga  u poslednjih dvadesetak godina  po iznosu  gotovine koju su lopovi odneli.

 

Poslednji put je veća kolićina novca opljačkana iz kuće  tadašnjeg direktora jedne velike kompanije u Leskovcu, kada  su lopovi ukrali oko 40.000 maraka pre  dvadesetak godina.

Prati
Obavesti me o
guest

12 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Peci
Peci
8 godine pre

Policijo, ti si na redu. Pronađi pare, lopove, ali utvrdite i odakle ovom čoveku tolika gotovina u kući. Ili ćete da radite kao do sada. Nemojte da se pretrzate, i tako to nisu vaše pare, a i niko to od vas ozbiljno ne očekuje.

lopko
lopko
8 godine pre

Ma ovo nije ni 5% sto je uzeo za dve godine! Samo od projekat 120000 evra, po pola sa predsednika Janjica, predmet je mozda kod tuzioca kome je pre par dana zaposljena ćerka iako je na snazi zabrana zaposljavanja.

Djenka
Djenka
8 godine pre

cela opstina da se proceslja

NASMEJANI
NASMEJANI
8 godine pre

RETKO LEP COVEK HA HA HA

Flux
Flux
8 godine pre

Loše su vam informacije, a pljačka od više od 50 hiljada evra pre par godina u Konjinu?
A za ovo, kako došlo – tako otišlo

Gogi
Gogi
8 godine pre

vise je on dobio od 2013. samo je najjeftinijim odbornicima po toliko placeno a gde su mesne zajednice, skole, vrtic, komunalac, dom zdravlja, centar za socijalno, boracko, autobuska, sportsko rekreativni, klubovi…

južna pruga
južna pruga
8 godine pre

Ljudi koji su školovani u Lebanu su odlukom lokalne samouprave dobili otkaze i ostali bez radnih mesta.Ali to su sa fakultetima i već poodmaklim stažom.A on je kao stručni kadar proharao opštinom.Kako došlo tako i otišlo.Nek bere papriku i zarađuje.Ljude je odlukom sa lokalnim vlastima ostavio na uluci.Kakav je on veliki funkcioner da donosi odluke i da seoski stanovnik vlada u jednom gradiću.Oteto prokleto.

pravda!
pravda!
8 godine pre

Kako došlo tako i otišlo! Jednostavno.

prijatelj do groba
prijatelj do groba
8 godine pre

Neko ko se bavi poljoprivredom godinama i cak prodaje svoje proizvode na pijaci u Bg.naravno da sa mukom zaradjuje novac.Oni koji su uzeli tudju muku,neka se paze boga, vratiće im se najmilijima.

Pavda
Pavda
8 godine pre

Sta lupaš bre, hoćeš da kažeš da je to zarađeno na kvantašu, od paprike…. Hahaha, kako došlo tako otišlo

S verom u Boga
S verom u Boga
8 godine pre

Ima BOGA !!!

Štek
Štek
8 godine pre

Sad treba da se ispita odakle mu tolika ustedjevina. Od plate? Hm,hm…u zdravlje da ih trose …