LKC: Promovisana knjiga “Ničija” Vesne Dedić

LESKOVAC

 

Vesna Dedić je pred prepunom salom LKC-a promovisala svoj sedmi roman „Ničija“. Dragan Radović, urednik književnog programa, priznaje da je prijatno iznenađen ovim romanom, jer, kako sam kaže, „mi muškarci „ženske romane“ doživljavamo specifično. Ovde je dobra forma, dobro su iskonstruisani likovi, naracije, dobro je raslojena građa…Iz romana se vidi šta znači biti ničija. Ne biti svačija, ne biti bilo čija, biti svoja.“
Poznata i kao novinarka RTS-a, autorka i realizatorka kultne emisije „Balkanskom ulicom“, kaže da nikada nema naslov kada počne da piše roman.
„Znam o čemu pišem, ali nemam naslov. Spremala sam se u to vreme za emisiju sa Anom Bekutom, preslušavala neke njene pesme i tako sam čula pesmu „Ničija“ koja govori o temi koju obrađujem u romanu. Tema je kako da u svom životu budeš svoja, a da budeš nečija, a da ne budeš ničija i svačija…“
Scenografija promocije je ličila na scenografiju emisije „Balkanskom ulicom“, tako da je u tom stilu bilo i pesme, za koju je bila zadužena Dragana Videnović.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
tetin do tetina
tetin do tetina
7 godine pre

Jel to ona Dragana ciji je tata takodje poznati novinar saradnik i gradjevinski vestak cija je specijalnost neplacanje vode? Avoditej programa joj je slucajno teca?