Ležeći policajci kod dve škole

LESKOVAC

Postavljanje saobraćajne signalizacije kod škola „Trajko Stamenković“ i Trgovinsko-ugostiteljske škole bio je povod za konferenciju za medije na kojoj se u ime lokalne samouprave obratila Marija Jovanović. Ona je rekla da grad Leskovac ulaže velike napore kako bi se svaki bezbedonosni rizik učesnika u saobraćaju na leskovačkim ulicama sveo na minimum.

„Jedan od načina je i konstantan rad na održavanju horizontalne i vertikalne signalizacije. Ona je neizostavni deo saobraćajnicca u svakom gradu, naseljenom mestu i na svakom putu i ima nemerljivu i važnu ulogu za bezbednost svih učesnika u saobraćaju.“

Direktorka Osnovne škole „Trajko Stamenković“ Sunčica Ilić ističe kao veoma bitnu stvar postavljanje ove signalizacije, čime se povećava bezbednost oko 800 učenika, koliko škola ima, pri dolasku i odlasku.

Slično misli i Gradimir Ilić, direktor srednje Trgovinsko-ugostiteljske škole koja broji oko 900 đaka, i koji podseća da je velika frekvencija saobraćaja u ovom delu grada.

Direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić kaže da su „ležeći policajci“ ovih dana postavljeni i u Norvežanskoj ulici, kod dečjeg vrtića, a biće ugrađeni i pored osnovne škole u Gornjem Stopanju. Biće postavljena i saobraćajna ogledala koja će povećati bezbednost saobraćaja na raskrsnici Svetoilijske i Tanaska Rajića, Mlinske i Partizanske, kao i u ulici Obrada Lučića.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare