Leto 2016. u Vlasotincu

VLASOTINCE

 

Dečjim kolažnim programom koji su priredila deca iz predškolske ustanove „Milka Dimanić“ otpočelo je Leto u Vlasotincu 2016. Publika je mogla da vidi i nastup mlađe grupe folklornog ansambla „Crnilović“, kao i da prisustvuje promociji romana „Ničija“. Autorka romana je Vesna Dedoć, poznata i po radu na tv emisiji „Balkanskom ulicom“.

U petak, 8. jula, u 20:30 u galeriji Kulturnog centra biće otvorena ozložba fotografija Paraglajding kluba o projekcija filma „Nebeska igra“ čiji je autor Nebojša Ilić Ilke.

Ponedeljak 11.7. od 20:30 proteći će u znaku folklora. Na platou ispred opštine Vlasotince nastupiće Detaki tancov sastav „Radost“ iz Vraca u Bugarskoj, folklorni ansambl „Crnilović“ iz Vlasotinca, kao i KUD „Sveta trojica“ iz Boljara.

Sreda, 13.7. 20:00 plato ispred galerije Kulturnog centra obeležiće predstave za decu. Nastupiće Pozorište lutaka iz Niša predstavom „Crvenkapa i još ponešto“,

Za petak 15.7. u 20:30 sati u dvorištu Kulturnog centra predviđeno je književno veče i druženje sa pesnikom Dejanom Đorđevićem.

U ponedeljak 18.7 od 20:00 predstaviće se celovečernjim koncertom dečji crkveni hor „Branko“ nastupom u dvorištu Kulturnog centra.

U istom prostoru od 20:30, u sredu 20.7. će Miloš Radović će prirediti celovečernji koncert romansi, starogradskih pesama i evergrin muzike, dok će dva dana kasnije, u petak 22.7., biti premijera filma „Kristijan“ autora Nebojše Ilića Ilketa.

Dvorište Kulturnog centra biće mesto održavanja još dva događaja. Najpre u ponedeljak 24.7. svoj celovečernji koncert u 20:30h itpočeće Gradski orkestar Vlasotince koji će izvesti starogradsku i izvornu muziku, da bi se u četvrtak 28.7 sa početkom u 19:30 održao okrugli sto na temu „Preduzetništvo u Vlasotincu nekad i sad“.

Za petak 29.7. u 20:30 na platou ispred opštine Vlasotince predviđeno je veče folklora. Nastupiće Ženski naroden hor i Klub za narodni hora „Žarnava“ pri Narodno čitalište „Ivan Vazov – 1893“ – Prvomajci (Bugarska), a nakon njih KUD „Bratstvo“.

Organizator manifestacije Kulturni centar Vlasotince.

Vlasotince leto 1 Vlasotince leto 2 Vlasotince leto 3

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare