Letnja škola ekonomije u Nišu

NIŠ

Četrnaesta po redu letnje škola ekonomije, koja je danas počela na Ekonomskom fakultetu, koja će trajati pet  dana, treba studentima da pomogne da nauče  kako teoriju pretočiti u praksu i primeniti je na konkretnim slučajevima i šta je sve mladim ekonomistoma potrebno od veština za poslove koje ih očekuju.

Predavanjima i planiranim radionicama prisustvovaće oko 30 studenata ekonomije iz Rusije, iz Belgoroda i Moskve, Slovenije i Srbije, ali su i predavači sa drugih univerziteta.

 “Studenti će tokom ove letnje škole steći odgovarajuća znanja i veštine u vezi preduzetništva i novih poslova kojima će se baviti u budućnosti. Značaj ove škole je veliki zato što se razmenjuju znanja studenata”. ”, kaže profesor dr Tadija Đukić, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Ovakav način rada, sticanje novih znanja i veština na ovaj način je od posebnog značaja za studente koje, kada dobiju diplome, čekaju novi izazovi i zadaci koji se menjaju iz dana u dan i za koje ovi moraju da budu spremni.

“Svako učešće na letnjoj praksi donosi dodatne poene studentima koji se ne računaju za ocene, ali se računaju kao nešto što je student stekao i što će mu omogućiti bolje zaposlenje. Poslodavac drugačije gleda na kandidata koji kaže da je pohađao odgovarajući stručnu praksu, slušao predavače iz drugih zemalja, stekao drugačija iskustva, onda preduzetnici to više vrednuju”, kaže Đukić.

Viktorija Rapušina je došla iz Rusije sa desetak studenata koji predstavljaju Univerzitet Šuhov iz Belgoroda.

“Naš Univerzitet redovno učestvuje na Letnjoj školi ekonomije, ovo je 12 godina kako dovodim studente. Za njih je ovo veliko iskustvo, steknu puno novog znanja, slušaju predavače iz inostranstva koji su kvalitetni, a teme su jako zanimljive i svake godine su drugačije. Posebno nas raduje praktična nastava,a studenti aktivno rade u radionicama i tako stiču praktična znanja. Njima to puno znači jer su mladi i tek su na početku karijere”, kaže Viktorija.

Uz sticanje novih znanja studenti će se upoznati tokom boravaka u Nišu i sa kulturno-istorisjkim spomenicima i prirodnim lepotama ovog dela Srbije, a prvi izlet biće organizovan do Đavolje varoši i Prolom Banje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare