Koncertna dvorana gradiće se na Bulevaru Nemanjića i imaće 2000 mesta

NIŠ 

Konkurs za idejno rešenje nove koncertne ( multifunkionalne) dvorane u Nišu je raspsian i okončan, kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Prema njegovim rečima Niš će dobiti najsavremeniju koncertnu dvoranu koja će zadovoljiti sve zahteve sličnih objekata u svetu. Prema Bulatovićevim rečima u toku je procedura za dobijanje građevinske dozvole. Očekuje se još i ekproprijacija zemljišta, ali je jedno sigurno.

„ Koncertna dvorana će biti izgrađena na Bulevaru Nemanjića pored mesta gde je bila garaža Niš-ekspresa a uodmag u blizini će de graditi Delta mol centar“, objašnjava gradonačelnik Niša. „Projektom je predviđeno da zadovolji najviše standarde sličnih dvorana pri čemu se u prvi plan misli na akustičnost. Koncertna dvorana bi imala 2.000 mesta. U zgradi bi se nalazilo još nekoliko manjih scena kao i hotel-restoran za goste“.

Javna nabavka za izgradnju dvorane bila bi raspisana već iduće godine, dodaje gradonačelnik Bulatović.

„ Dominantan materijal prilikom izgradnje koncertne dvorane bi bilo staklo što bi omogućilo posetiocima i gostima koji borave u ovom prostoru da imaju odličan pogled na okolinu.Pored same dvorane je planirana i izgradnja parkinga tako da posetioci mogu da ostave svoje sutomobile dok se nalaze u dvorani“, kaže Bulatović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare