Leskovčanka stohiljaditi putnik aerodroma u Nišu

LESKOVAC

Na aerodrom Konstantin Veliki sleteo je stohiljaditi putnik ove godine.

Miljana Todorović, Leskovčanka koja je sa mužem i ćerkom doputovala iz Ajndhovena avionom kompanije Wizair, bila je iznenađena kada su je na niškom Aerodromu dočekali novinari, rukovodstvo grada Niša i aerodroma Konstantin Veliki.

Još veće iznenađenje doživela je kada su joj uručeni pokloni.

Na poklon je od grada dobila zlatnik sa likom cara Konstantina, koji joj je uručio gradonačelnik Darko Bulatović,  a poklon joj je uručio i direktor Aerodroma Vladica Đurđanović.

Miljana Todorović putuje, kako kaže, bar jednom mesečno. Poslom je vezana za Niš i Leskovac, a živi u Belgiji .

Dok nije otvorena ova linija putovala je iz Beograda ili Bugarske. Sada joj je mnogo lakše i jednostavnije da dođe u svoju zemlju.

„ Velika je promena za ceo jug Srbije. Vidim da dolaze i putnici iz Makedonije i Kosova. Za ceo region mnogo znači. Često koristim niški Aerodrom“, rekla je Miljana Todorović.

nis-aerodrom-putnici

Gradonačelnik Darko Bulatović izkazao je zadovoljstvo uspesima niškog Aerodroma, pri tome je istakao podršku Vlade Srbije, koja vidi značaj aerodroma ne samo za jug Srbije već za državu.

„Pre dve godine na godišnjem nivou bilo je hiljadu putnika. Trideset godina je kako Aerodrom postoji, a za trideset godina nije bilo toliko putnika koliko ima za pola godine 2016.  Ovo nas obavezuje da radimo još više“, rekao je gradonačelnik Bulatović koji je najavio i nova ulaganja i osavremenjivanje i rekonstrukciju Aerodroma naredne godine.

„Moja prognoza za 125 hiljada putnika do kraja godine biće stoprocentno ispunjena a moja prognoza za sledeću godinu je preko 300.000 putnika“, rekao je direktor aerodroma Konstantin Veliki.

nis-aerodrom

Aerodrom Konstantin Veliki ima devet evropskih destinacija –  Bratislava, Dizeldorf, Aman, Milano, Malme, Berlin, Hurgada, Dortmund, Ajndhoven. Od naredne godine biće uvedeni novi letovi do Ciriha. Od početka godine do danas, niški Aerodrom je ostvario saradnju sa dve niskobudžetne kompanije, Wiz- airom i Ryanair-om.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare